Jump to content

Fogd kézen magadat, és menj nyaralni. Egyedül!

2018. 07. 10. 19:00

Álmainkban minden megvan, ami a boldogsághoz szükséges, vagyis egy szerető társ, egészség, és olyan anyagi helyzet, hogy a mindennapokat nem kínként éljük meg. Aztán felébredünk álmunkból, és még mindig nincs mellettünk a társunk. No, de sebaj!

Ahogy mondani szokták, mindennek megvan a maga ideje, amit nem lehet se siettetni, se késleltetni. Ha még nem találtad meg a társad, az sem véletlenül van. A világban valahol él valaki, aki ugyanúgy téged keres, de idő kell ahhoz, hogy a rezgéseitek megtalálják egymást, és egymáshoz húzzanak titeket. Addig is, hogy ne tétlenkedj, és ne keseregj azon, hogy egyedül vagy, élvezz minden pillanatot.

Tudod, az, hogy egyedül vagy, cseppet sem egyelő a magánnyal. A nyár nemcsak a fesztiválok ideje, hanem a nyaralásé is. Alakulhat azonban úgy a nyár, hogy a barátaid már családban élnek és külön mennek el valahová pihenni, ami teljesen természetes. Nem sajnálod tőlük a nyaralást, azonban érezheted magad kicsit elveszettebbnek nyáron. Ha azonban elhatároztad, hogy annak ellenére, hogy az élet még nem sodorta melléd életed párját, te elindulsz valamerre a világba, vágj bele! Talán éppen egy film, vagy egy hallott történet után szánod rá magad arra, hogy egyedül indulj neki egy nyaralásnak.

Az anyagi korlátaidat is szem előtt tartva mustrálj olyan helyek között, amelyeket már rég meg szerettél volna látogatni. Találhatsz olcsóbb repülős utazást, de utazhatsz több idegennel együtt szervezett buszos nyaralás keretén belül. Mivel te határozod meg az úti célt, a dátumot is, így hihetetlen szabadságod van. Az utazási iroda által megszervezett utak azért kiválóak, mert bár idegenek a turistatársaid (csak egy darabig), de egy helyen van a szállásotok, figyeltek egymásra, szervezettek a kulturális és szabadabb programok is, így nagyobb biztonságérzetet ad. Ha azonban teljesen egymagad vágsz bele egy útba, akkor senkihez sem kell igazodnod.

Az egyedül utazás lehetőséget ad arra, hogy felfedezd a világ szépségein túl az életcélodat, belemerülj önmagadba, a gondolataidba. Bármennyi élményt adhat egy nyaralás, de talán az a legtöbb, amit csak nyújthat, hogy átértékelheted az életed, megfogalmazhatod céljaidat, letisztulhatnak a benned lévő kérdések, és megtanulsz egyedül is boldog lenni.

Már az utazás során sok idegennel találkozhatsz, de ez arra is lehetőséget ad, hogy ismerkedj, gyakorold az idegen nyelvet, és olyan helyzetekre is reagálnod kell, amelyre nem is számoltál. Ezáltal nemcsak még önállóbb leszel, hanem alkalmazkodnod kell az előre be nem tervezett helyzetekhez, amelyeket meg kell oldanod, így a problémamegoldó képességed is nőhet. Már az sokat adhat az önbizalmadnak, ha egy útba egymagad belevágsz, de ha naponta új helyzetekben találod magad, és meg ügyesen ragálsz, még jobb hatással van az egódra.

Ha el tudod engedni azt a görcsösséget, amelyet az egyedüllét tudata okoz benned, akkor rájössz, hogy mennyire jó társa vagy önmagadnak. Ne tervezz be túlságosan mereven semmit, inkább hagyd, hogy vezéreljen a világ, áramolj, sodródj. Az életed nem film, de válhat olyan jellegűvé, mert utazásod során akár a társadat is megismerheted. Ha őt nem is, de mindenképp megismerhetsz kedves idegeneket és sokat tanulhatsz magadról egy ilyen út során. Mindenkire ráférne az életében legalább egy olyan külföldi utazás, amelyet egyedül tesz meg önmagával. Nagy lecke az élettől.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: koa.com, eagerbrain.com, erasmusu.com)