Jump to content

Azokra a napokra, ha rosszban vagy önmagaddal

2019. 04. 16. 19:00

Nehéz napok annak ellenére is tarkítani fogják az életünket, ha rendben van a magánéletünk, boldogan és egészségesen tölthetjük a mindennapjainkat. Ebbe az idillbe vegyülhet bele a gond, a megoldandó nehézség.

A nehézségek elől úgy érezzük, hogy a legjobb lenne kitérni, vagy legalább segítséget kérni valakitől, aki jártasabb a témában. A nehézség lehet az életünkben újból felbukkanó, lehet teljesen új. Az újtól sokan még inkább félnek.

Még akkor is, ha az elég kecsegtető, és azzal együtt akár jobbra fordíthatóvá válna az életünk. De folyton kételkedünk. Megingunk önmagunkban, mert a biztosat nehezen adjuk fel a bizonytalanért, az új pedig magában hordozza annak lehetőségét, hogy akár bukhatunk és rosszabbul járhatunk, mint amiben jelenleg éppen vagyunk.

Utáljuk azt az érzést, hogy bizonytalankodunk olyan helyzetekben, amikor döntenünk kellene. Bizonytalanok vagyunk, mert van, hogy még magunkkal is meg kell harcolnunk. Azok a bizonyos olyan napok, amikor "felébredni is kár volt" típusú napokat élünk meg, akkor a környezetünket is szürkébbnek, zűrösebbnek vélünk, és ha belenézünk a tükörbe, akkor egy sokkal rútabb önmagunkkal találjuk magunkat szemben. Talán az orrunkat is nagyobbnak látjuk, a hajunk éppen úgy nem jó, ahogy van.

Kénytelenek vagyunk elfogadni magunktól, hogy bizony vannak ilyen napok, de akkor mástól se reméljünk vigasztaló szavakat. Mert aki szeret minket, az talán nyúzottan és kócosan is szépnek talál, de egyértelművé válik számára is, hogy nem a legjobb napodon lát. Másik azonban - ha szerencséd van és intelligens emberek vesznek körül - akkor csak simán elmennek melletted, minden megjegyzés nélkül, de úgyis lesznek olyanok, akik szóvá teszik nyúzottságodat.

Az, hogy szépnek érezd magad, belőled fakad!Ahogy a fáradtság is meglátszik rajtad, úgy a saját magad elfogadása is, és az ebből áradó tisztaság ugyanúgy kihat a környezetedre is. Éppen ezért, hogy mások szépnek találjanak, először magadat kell elfogadnod.

Csak gondolj bele! Még egy ugyanolyan személy nincs a Földön, mint te. Lehet vonásaiban, alkatban nagyon hasonló, de pontosan olyan, mint te, nincs. Tehát ilyenformán mindenki egyedi szépség, különlegesség.

Vedd számba, hogy mi nem tetszik magadon, de kérdezd meg a környezetedet, hogy nekik van-e gondjuk az adott testrészeddel? Biztosan lesz a megkérdezettek között olyan, aki kimondottan azt a rész találja vonzónak benned.

Ha csak abba gondolsz bele, hogy nap, mint nap fejlődünk valamiben, tanulunk valami újat, egy hallott információval gyarapodunk, akkor folyamatosan többek leszünk, mindezt úgy, hogy egyáltalán nem megy a külsőnk rovására.

Nem tetszel magadnak? Alakíts magadon. Élj egészségese, mozogj! Ha belefogysz abba a nadrágba, amit célul kitűztél magadnak, leadod azt a súlyfelesleget, amit szeretnél, szeretni fogod önmagad? Az egészséges életvitelt nem csak azért kell beiktatni az életünkbe, hogy megszabaduljunk attól a kiszabott kilótól, hanem azért, hogy fizikailag jól érezzük magunkat a testünkben. Ne egy álomképet kövessünk, amely a testünkből előhívhatatlan, hanem az adott testet formázzuk egészségessé. A mozgással és az ételek megválasztásával segítsük belső szerveinket a leghatékonyabb munkához. Ettől fogjuk igazán jól érezni magunkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)