Jump to content

A pénz az úr, de van amit nem vásárolhatunk meg

2019. 08. 28. 19:00

Nap, mint nap azért járunk el dolgozni, hogy a családunkat fent tudjuk tartani, álmainkat meg tudjuk valósítani, mert ahogyan mondani szokták, mindenhez pénz kell. Vagy mégsem!

Egy boltban sem osztogatnak ingyen termékeket, hacsak nem termékmintáról van szó. Mindenért fizetnünk kell, és ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, pénz szükséges. Legtöbbünk esetében csak úgy nem hull az ölünkbe, hanem meg kell dolgozni érte.

Azt mondjuk, hogy mindenért fizetni kell, de ezzel átverjük magunkat. Ez ugyanis egyáltalán nem igaz, csak ebben a rohanó és anyagias világban nem vesszük észre, hogy mennyi minden ingyenes. Ami ingyen van, az pedig nem selejt, nem alamizsna, hanem igazán értékeket is képviselhet a XXI. században is.

Tény, hogy a pénzszerzés lehetősége nagy motiválást jelent, de azt is jól tudjuk, hogy mennyi minden fontosabb van a világban, ami semmibe sem kerül. Sok esetben azonban erre csak akkor döbbenünk rá, amikor hiányt szenvedünk belőle, vagy eltűnik életünkből.

Ilyen például a boldogság. Mit sem ér a gazdagság, ha annak ellenére is boldogtalan az ember. Aki volt már ilyen helyzetben, biztosan azt kívánja, bárcsak lenne annál egyszerűbb az élete, de boldogabb. A szegénységet nem választja az ember. Aki eleve hátrányokkal indul az életben, nehezebb felküzdenie magát, azonban talán jobban értékel mindent az életében. Egy biztos, a boldogság nem pénzben mérhető.

Mint ahogy az idő sem. Akár fürödhetünk a pénzben, az idő bizony a gazdagok feje felett ugyanúgy telik, mint aki szerényebben él. A vagyonnal az idő kereke nem fordítható vissza, ezért kell úgy élni, hogy értékeljünk magunk körül mindent és mindenkit. Az idő múlásával pedig elveszíthetünk számunkra fontos személyeket, akik már csak az emlékeinkben tudnak tovább élni, és pénzzel sem tudjuk őket visszahozni.

Biztosan érezted már úgy magad, annyira jó volt az adott pillanat, hogy meg szeretted volna állítani az időt ott és akkor. Lehet az embernek bármennyi pénze, ez akkor sem megvalósítható.

Hamis elgondolás lehet az is, hogy a pénzzel az egészséget is jobban lehet támogatni. Kétségtelen, hogy egyes vizsgálatokat, kezeléseket hamarabb el lehet kezdeni akkor, ha magánúton megyünk, de még az sem garancia arra, hogy kiváltjuk az egészségünket.

Pénzért szeretetet sem mérnek kilóra. Ahogyan ez a szerelemre is igaz lehet. Ha mégis megvásárolható a szeretet vagy a szerelem, az hamis érzelem. Ugyanígy a barátság sem megvehető. Az ilyen "barátság" csak ürügy, kihasználáson alapuló érdekből adódó kötődés.

Egy mókuskerékben találjuk magunkat akkor, ha örökösen a pénzt hajtjuk. Munkahely és jövedelem szükséges, nem kétséges, de meg kell találni az egyensúlyt munka, pénzhajhászás és az életünk között. Légy okos magad és szeretteid miatt! Ingyenes az ölelés, a mosoly, a másokkal való kedvesség, a hála, a puszi vagy a csók. Tedd meg naponta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)