Jump to content

Gyerek helyett

2019. 09. 23. 19:00

Az élet rendje, hogy a gyermekből felnőtt legyen, de olyan, aki előbbre viszi a világot. A családalapítás is ugyanolyan természetes vágya lehet az embernek.

Az életvitelünk, a külső környezeti tényezők, a genetika azonban mind hatással van arra, hogy a babavállalás sikeres, vagy sikertelen legyen. Hány és hány család küzd azért akár évek óta, hogy bővüljön a család. Időt és pénzt nem sajnálva járnak orvostól orvosig azért, hogy egyszer azzal a jó hírrel fogadják őket, babát várnak.

A mai világban mindenki nagyon elfoglalt, leterhelt. A családalapítási vágy is kitolódik, ezért az már kezd teljesen normálissá válni, ha egy nő harminc éves kora felett tervezi első gyermekét megszülni. Fontosnak érezzük, hogy a biztonságos anyagi hátteret megteremtsük még az előtt, hogy gyermekünk születne, hiszen az egy egész életen át tartó felelősségteljes vállalást jelent.

Vannak, akiknek már a párkeresés is nehézséget okoz. Évek telnek el úgy, hogy egyedülállóként él nő és férfi. A tanulás, később a munka, a karrier lefoglalja az emberek életét, és mire észbe kapnak, rájöhetnek, hogy az anyagiakra jobban koncentráltak, mint a magánéletükre. Mire megtalálják a párjukat, talán már a biológiai óra is azt mutatja, hogy talán már az időből is kifutnak. Az érett, de még fiatal szervezet sokkal alkalmasabb a gyermeknemzésre. Egy bizonyos kor felett már a megtermékenyülés is nehezebb, valamint egyes rendellenességek, betegségek kialakulására is sokkal nagyobb az esély.

A babavállalás nagy elhatározás a párok életében. Sokan döntenek úgy, hogy összeköltöznek a házasodás előtt azért, hogy kipróbálják, tudnak-e együtt élni. A gyermekvállalás tényleg nagy döntés az ember életében, ezért sok pár határoz úgy, hogy egy kis előképzettséget próbál szerezni, ezért egy kutyát vesznek magukhoz. A felelősség és a gondozás a kutya esetében is érvényes, így tényleges tapasztalatot szerezhetnek.

Amikor arra az elhatározásra jutnak a párok, hogy megérettek a családalapításra, akkor derülhetnek ki komplikációk. A sok sikertelen próbálkozás, az állandó reménykedés feszültséggel jár, amelyet vagy túl él egy kapcsolat, vagy nem.

A kutya viszont még ezekben a lelket tépázó időszakokban is az ember mellett lehetnek, és minden figyelmüket a kutyára irányíthatják a gyermektelen párok. Egyre többen ugyanis úgy viselkednek kutyájukkal, mintha az gyermek volna. A kutya tehát azelőtt is gyermekpótlék, amikor már kacérkodnak a családalapítással, és azután is, ha nem jön a trónörökös. Sőt, az idősebb házaspárok esetében a gyerekek kirepülése után irányulhat a figyelme a kutyára.

A család nem mindenki számára jelenti ugyanazt. Nem is mindenki akar gyermeket. Ezt joga van eldönteni bárkinek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)