Jump to content

Lepd meg a világot hétfőn

2019. 10. 28. 19:00

A hét vége felé járunk, amely megörvendezteti szívünket, hiszen jön a hétvége. Vasárnap már némileg beárnyékolhatja hangulatunkat a hétfő közelsége és annak tudata, hogy egy új hét kezdődik.

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy melyik a hétből a kedvenc napjuk, akkor valószínűleg a péntekre szavaznának a legtöbben vagy pedig a szombatra. A vasárnap sem rossz, hiszen még mindig a pihenésé lehet a főszerep, de már árnyékában liheg a hétfő.

A legutáltabb nap természetesen a hétfő. A hétvégi programok olykor esélyt sem adnak a pihenésre, így gyakorlatilag fáradtabban kezdhetjük a hetet ilyenkor, mint ahogyan azt pénteken befejeztük. A kellemes hétvégi programok azért mégiscsak kikapcsolhatnak, még ha aktívan is, de a fizikai pihenés hiánya megérződhet. A hétvégéken más ritmust veszünk fel. Esély van arra, hogy egy kicsit tovább aludjunk, és ha sok is a ház körüli munka, akkor is a saját ütemünknek megfelelően tehetjük azt. Ebből kell átállni ismét egy új hét forgatagába. Pechjére a hétfőnek, hogy azzal kezdődik egy új hét, azt a napot utálják a legtöbben.

A hétfők nem a világ megváltására való napok. Vannak olyan hétkezdetek, amikor valamilyen megmérettetésen kell túlesnünk, nagyobb projektbe kezdünk bele, mert muszáj, de amennyiben lehetőségünk van a hétfőinket menedzselni, úgy ne arra a napra tervezzünk nagy teendőket. Ahhoz, hogy a munkahelyünkön megkönnyítsük a hétfőket, talán előre lehet már pénteken dolgozni. Így érdemes otthon is előre gondolkodni. Nemcsak a hétfői napot, de az egész hetet meg lehet könnyíteni, ha előre tudunk teendőinkben gondolkodni és cselekedni.

Hétfő délutánra már sokkal jobban belerázódhatunk az új hétbe, így fontosabb teendőinket arra az időszakra lehet halasztani.

A hétvége a pihenésé. Muszáj beiktatni pihenést, mert erre a testnek és a léleknek is szüksége van, de arra ügyeljünk, hogy a szombatot vagy a vasárnapot ne aludjuk át teljesen, mert értékes időt veszíthetünk a hétvégéből. Azt sem jelenti, hogy éppen olyan korán keljünk fel, mint munkanapokon. Egy, másfél órás plusz alvás, vagy csak ágyban heverészés jót tehet, de pihenni ebéd után, délután is lehet.

Van egy mondás: Lepd meg a világot, mosolyogj hétfőn! Ha van energiád és kedved, akkor kipróbálhatod a munkatársaidon, a környezetedben. Egy mosollyal nemcsak a saját hangulatod hozható fel, de egy kedves mosoly egy idegen számára is olyan pozitív hatással lehet, amely boldogabbá teszi a hét kezdetét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)