Jump to content

Az éveink tanítása

2020. 01. 02. 19:00

A szilveszter nemcsak a bulizásra ad okot, de sokunk vethet számot életével. Mit ért el azokból, amelyeket még 2019 év elején tűzött ki magának célul? Az újesztendő új lehetőségeket is kínál.

Ahogy telnek az évek, úgy változnak meg nézeteink. Gondolj csak vissza gyermekkorodra. Mi volt az álmod, ha mi leszel, ha felnőtt leszel? Sikerült? Van, aki ezt tényleg megvalósítja, mert, ahogy nőtt, egyre többet látott, csak megerősödött benne az érzés, hogy gyermekkori álmát kell megvalósítania. Sokan – talán ők/mi vagyunk többen – pedig egészen más irányba tértünk el, mint az gyermekként képzeltük.

Elég visszagondolni gyermekkorunkra. Az év legvégén talán mindenki számot vet az életéről, és ilyenkor eszünkbe juthat az is, mennyire messze járunk attól, amit gyermekként gondoltunk a felnőtt létről. Számos nehézségen túl lehetünk már. Szakítottak velünk, mi szakítottunk, csalódtunk, megbántottak, fájdalmas haláleset is megtépázhatta lelkünket, és a karrierünk sem biztos, hogy olyan magasan ível, mint azt terveztük.

Az élet nehézségei és kanyarjai csak erősebbé, tapasztaltabbá tehetnek, és bizony visszanézve a múltra, most kap értelmet, hogy valami miért nem sikerült akkor.

Fiatalként meg akarjuk valósítani önmagunkat, de számos fronton a legelőnyösebb oldalunkat szeretnénk megmutatni. Ez lehet a munkahelyünk, a családunk, a szerelmünk családragjai, rokonsága, a barátok. Szeretnénk mások számára kedvelt személlyé válni, de az is egyértelmű, hogy mindenki tetszését nem nyerhetjük el. Nos, ez az egyik, amire az évek alatt rájöhetünk. Nem lehet az egész világ a barátunk. Mindig lesznek olyanok, akik számára egyáltalán nem leszünk kedveltek, de idővel elmúlik belőlünk az a vágy, hogy meg szeretnénk őket is győzni. Idővel megtanuljuk ezeket a plusz és felesleges köröket elengedni, mert már nem másnak, csak magunknak akarunk megfelelni. Tapasztalatokkal juthatunk el arra a szintre, hogy nem akarunk már mindenkit lenyűgözni. Már csak a családunknak és még inkább magunknak szeretnénk megfelelni.

A legfontosabbá az válik, hogy olyan személyekkel vegyük körbe magunkat, akik társasága nem nyűg. A szeretet van jelen mindig, még akkor is, ha nézeteltérések léteznek. Egészen addig azonban ez csak gyötrelmes küzdelem, míg saját magunkat meg nem szeretjük. Bármilyen könnyűnek tűnik, ez sokak számára csak korral jön meg. A kamaszok élete sok esetben eleve kínlódás, és nehezen találják meg önmagukat, de korral máshogy kezdünk látni dolgokat. Megtapasztalhatjuk erényeinket, és gyengeségeink ismeretével kikerülhetünk buktatókat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)