Jump to content

Nők egymásért

2020. 07. 02. 19:00

A barátok, a jó barátok támogatják, szeretik egymást és kölcsönösen jelen vannak egymás életében mind az örömök, mind a nehézségek idején.

A barátságot nemcsak az évtizedes ismeretség tarthatja össze, hiszen új barátságok is köthetnek, amelyek során újabb élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodhatunk. Egyes barátságok azonban csak addig maradnak életben, amíg az a bizonyos összetartó erő működik (legyen az bármi), és miután megszűnik, úgy válik szinte semmivé – talán csak emlékké – a barátság.

Azonban még csak barátság sem szükséges ahhoz, hogy a nők összefogjanak. A gyengébbik nemhez tartozók gyűlölhetik egymást, amely fakadhat a másik nem kegyeiért való küzdelemről, irigységről, ugyanakkor ha úgy hozza az élet, akár idegen nők is kiállhatnak egymásért. Az ilyen, idegenként is nagy összetartás eredhet csupán abból, hogy egyik nő nem hagyja, hogy a másik nő ne kerüljön kínos, kellemetlen helyzetbe.

Mindenki kerülhet olyan szituációba, amely nemcsak kellemetlen, de akár megalázó pillanatot tud okozni, amelyet aztán szeretnénk elfelejteni, de időről-időre felbukkanhat. A nőkre jellemzőbb, hogy nagyobb empátiával rendelkeznek, ezért jobban bele tudják képzelni mások helyzetébe. Ha egy nő társukat látnak kínos helyzetben, akkor a legtöbbjük képes félretenni a rivalizálást és segíteni tud a bajba esett nő társán. Megpróbálják menteni a menthetőt, ezzel nemcsak az adott nő társukon segítenek, hanem általában a nők megítélésén is javítani lehet.

A nők közötti rivalizálást vagy a férfiak vagy pedig az esztétikum váltja ki. Van, hogy már akkor rossz véleménnyel vagyunk egy másik nő társunkról, akit amúgy nem is ismerünk, azonban ellenszenvet vált ki belőlünk pusztán a megjelenésével vagy a viselkedésével. Ám mielőtt ítélkeznénk, véleményt – pláne rossz véleményt – alkotnánk valakiről, ne tegyük meg addig, amíg nem ismerjük. Egyáltalán nem ellenségünk minden nő társunk. Még akkor se, ha csinosabb, okosabb, szerencsésebb a szerelemben, az életben.

A barátok nemcsak az élet szépségeit osztják meg egymással, hanem a bánatukat is. A barátok több olyan gyanús jelet kiszűrhetnek, láthatnak, mint azt, aki abban a helyzetben benne van. Még ha fájdalmas is felnyitni a barát szemét, olykor muszáj. Ugyanígy érvényes ez a nők között is. Még ha idegenek is egymás számára, de valaki olyat lát, ami a másik nőre nézve megalázó, rossz, nem árt, ha szól.

ovábbi érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)