Jump to content

Egy más modell

2020. 07. 23. 19:00

Modell. Egy szó, amelyre gondolván azonnal csakis egyfajta típusú nőt tudunk besorolni, és ebbe a kategóriába az átlagos és/vagy molettebb testalkatúak nem férnek bele.

A modellek azok a csontsovány, pálcikalábú nők, akik a kifutókon, divatbemutatókon természetellenes módon közlekednek az általában utcai ruhaként egyáltalán nem hordható  kompozíciókban. Habár egyre inkább feltűnnek a nőies nők a modellszakmában, még mindig a nagyon vékony nőket alkalmazzák manökenként.

Ebből a kategóriából teljesen kirí az a brit modell, aki egészen más minden szempontból mint a többi modell. Ellie Goldstein ugyanis alacsony, nincs 150 cm magas sem, mégis imádja a kamerát, és a kamera is őt. Sőt embertársait is elbűvöli a mindig mosolygó fiatal nő. Hogy lehet modell egy 150 cm alatti magasságú nő?

Abban a világban valóban semmi helye nem lenne, ahol a hosszúcombú, nádszálvékony hölgyek illegnek, de egyre nagyobb az igény a sokkal nőiesebb nők kifutón való megjelenésére. Ellie még ebben is más, ugyanis egy Down-szindrómával élő fiatal nő. A brit fiatal nemcsak a Down-szindrómások számára lehet példakép, hanem bárkié. Személyisége, az élethez való hozzáállása segíti útját, ennek köszönhetően a Gucci is felfigyelt rá.

Mindig is voltak arra próbálkozások, hogy átlagosabb nők is szerepelhessenek modellként, de egyre több divatcég ezt a gyakorlatba is be szeretné vezetni. A Gucci egyike azoknak a márkáknak, akik az egyediséget, a különlegességet keresik modelljeikben. Nem baj, hogy nem éri el a 180 centi magasságot a modell, ha van valami a személyiségévében, a kisugárzásában, amellyel el tudja bűvölni a közönséget. Ellie Goldsteinre ez teljességgel igaz.

A fiatal Down-szindrómás brit nő már 15 éves kora óta modellkedik. A sminkelés, az öltözködés már kilányként beléptek az életébe és igazán magabiztos akkor, amikor kamerák elé állhat. Számára a kifutó és a divatvilág egyáltalán nem ismeretlen, így nagyobb esély volt arra is, hogy a munka, a munkaadó megtalálja. Ehhez azonban szüksége volt egy olyan támogató családra is, amely megkönnyíti haladását ezen az úton. Sosem éreztették szülei, rokonai, környezete, hogy rendellenessége miatt más lenne. Segítették abban, hogy megtalálja önmagát, útját.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=dOi5ivHsvxc)