Jump to content

Csinálj a negatívból pozitívot

2020. 11. 20. 19:00

Bármennyire is szeretnénk mindig boldogok lenni és arra is törekszünk, számos tényező befolyásolja, nehezíti, akadályozza ezt.

A negatív történések és érzések az életünkhöz tartoznak és időszakonként teljesen eluralkodnak bennünk, felettünk. Akarjuk vagy sem, nem vagyunk mindig magaslaton és ehhez igazodnak érzelmeink, gondolataink is. Ha pedig ezek a baljós gondolatok uralkodnak a jelenünkben, csak nehezen tudjuk a figyelmünket elterelni arról. Hajlamosak vagyunk ilyenkor a világot is borúsabbnak látni. Nem kell a világnak összedőlnie ahhoz, hogy elromoljon a hangulatunk. Elég egy mástól kapott rossz szó, egy kellemetlen hír, amely hatással van ránk. Még ebből is megpróbálhatjuk azonban a legjobbat kihozni, de tudnunk kell azokat kezelni.

Félelem

A koronavírus talán most már azokban is félelmet kelthet, akik eddig hitetlenül álltak a létezése előtt. Egyre többen betegednek meg, a korlátozások bevezetése is kelti bennünk a félelmet. Sokaknak szembesülniük kellett a munkahelyük elvesztésével is és ez csak rátesz még egy lapáttal. A félelem egyáltalán nem kellemes állapotban, azonban ebben a helyzetben az ember sokkal óvatosabb, megálljt parancsol, figyelmesebbé válik. Egyszóval készenléti állapotban tart a félelem.

Stressz

Ki szeret ideges lenni? Senki! Ebben biztos vagyok, de nem jelenti azt, hogy mindenféle idegesítő tényező elkerülhető. A feszültségtől szabadulni szükséges, mert problémákat okozhat. Főleg akkor igaz ez, ha a stressz folyamatosan jelen van. A stresszel párhuzamosan a düh is mindig jelen van, ami azért szükséges, hogy megpróbáljuk leküzdeni. Azaz energiává változtatható a düh, ha ügyesek vagyunk és nem értelmetlen őrjöngés formájában nyilvánul meg. A düh cselekvésre sarkallhat, ha kordában tudjuk tartani.

Minden mindegy

Akár az őszi fáradtság is eluralkodhat rajtunk, aztán persze nyomaszthat ezerféle dolog, amellyel nap, mint nap szembe kell néznünk. Ezek annyi erőt ki tudnak belőlünk venni, hogy elfogy a jókedv és az energia. Marad a lehangoltság, a letargia. Meg kell élni a mélységeket is, talán még sajnálhatjuk is kicsit magunkat, hogy aztán újult erővel kimásszunk a saját gödrünkből. A lehangolt állapotban van idő elmélázni azon, hogy miben vagyunk és értékelni tudjuk, hogy milyen jó, ha az életünk sínen van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)