Jump to content

Kapcsold ki a robotpilótádat!

2021. 05. 29. 19:00

Az életünket meghatározott szabályok szerint éljük. Aki nem a társadalom által elfogadott szabályrendszert követi, az a peremen találja magát.

A mai világban annyi felől érkeznek hozzánk az információk, hogy befogadni is nehéz. Még nehezebb azt megszűrni. Az azonban nagyon érdekes, hogy egyes hírekre ki hogyan reagál. Egy rossz hír nem mindenki számára jelenti ugyanazt a rosszat. Vajon ez mitől függ?

 

A viselkedésünk java tanult, de a saját temperamentumunk mindenképp hatással van arra, hogyan reagálunk a körülöttünk történő eseményekre. Azonban bele lehet szokni abba az általunk képviselt viselkedésformába, amelyet általában mutatunk. Ez egy olyan automatizált folyamat, amelyben naponta vagyunk és már nem is gondolkodunk, csak cselekszünk, mintha be lennénk programozva. Ennek értelmében mi döntjük el azt is, hogy egy hírre, történésre hogyan reagálunk.

Lehetünk az…

…aki minden információt készpénzként kezelünk, befogadunk, szeretünk mindenkiről mindent tudni és azonnali következtetéseket vonunk le fél információkból is. Ennél fogva nem biztos, hogy pontos képünk van a világról. Ez a téves kép befolyásol minket, és ennek hatására éljük az életünket, annak megfelelően reagálunk. A látszatnak hiszünk és látszatot fenntartva élünk. Próbáljuk a világgal elhitetni, hogy minden rendben van, de a valóság nagyon mást mutathat. Aki mosolyog, az csakis kedves lehet számunkra, míg a nem mosolygó embert már alapjában véve utáljuk és ebbe a kategóriába sorolva létezik az életünkben.

És lehetünk az, aki…

Ha normál értékrend szerint éljük életünket, abba beletartozik az is, hogy nemcsak a rózsaszínt ismerjük az életben, hanem a feketét is. Ez azt is jelenti, hogy bizony a probléma senkit sem kerül el, és ha nem akarjuk azt a szőnyeg alá seperni, akkor megéljük és megkeressük a megoldást. Nem akarjuk meggyőzni a világot arról, hogy minden rendben van, miközben éppen az ellenkezőjében vagyunk.

 

Annyi biztos, hogy automatizáltan működünk olykor, de azt se felejtsük el, hogy más személyek pontosan ugyanígy tesznek. A saját szemüvegükön át látják a világot, a saját automatájukat használják. Nem árt felülkerekedni a robotpilótánkon, azt kikapcsolni és átvenni az irányítást.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)