Jump to content

Mindenkinek van egy ilyen barátnője. Te is ilyen vagy?

2021. 07. 15. 19:00

Adottságokkal, sajátságokkal születünk, és mindannyian különbözünk egymástól. Ebbe belegondolva arra döbbenünk rá, hogy valójában milyen csodálatos is ez. Csakhogy ezt a csodát nagyon sokan nem élik meg.

Magukban a negatívumokat keresik. Aki pedig keres, az bizony talál is. Itt csúnya, ott narancsbőrös. Valószínűleg minden nőnek van legalább egy olyan barátnője, aki napi rendszerességgel bünteti magát csúnya jelzőkkel. Lehet, hogy te is ilyen barát vagy?

Nehéz az olyan személyben tartani a lelket, egyáltalán elhitetni vele, hogy amit ő állít saját magáról, az bizony köszönőviszonyban sincs a valósággal. Az a személy, aki magát mindig negatív megjegyzésekkel korbácsolja, nemcsak alacsony önbecsüléssel rendelkeznek, hanem testképzavar, étkezési rendellenesség is állhat a dolgok mögött. Az csak tovább fokozza amúgy is gyötört lelküket, ha a külvilágból is olyan információkat kapnak testükkel kapcsolatban, ami sértő, becsmérlő. Mi történik akkor, ha neked kell ezt meghallgatnod akár naponta?

Amit tehetsz:

Nem győzködöd: ha ugyanis mindenáron arról próbálod meggyőzni, hogy amit ő lát, az nem igaz, igenis csinos, akkor annak veszélye is fennáll, hogy hazugnak fog tartani és a későbbiekben egyáltalán nem fog semmi meghittebbről veled beszélni.

Együtt érzel vele: sajnálkozás helyett elismerheted neki, hogy nem lehet könnyű ilyen gondolatokkal kelni és feküdni. Barátként azonban tudatosítsd benne, hogy vele vagy és keressetek közös, rossz gondolatok elterelő programokat.

Nem példálózol magaddal: bizonyára mindenki talál magán olyat, amivel nem a legelégedettebb. Ne szállj bele abba a beszélgetésbe, amelyben a te testi hibáidat emlegeted azért, hogy egy kicsit jobban érezze magát.

Gyakori téma: amikor felmerülne köztetek (már megint) a saját maga kritizálása, akkor igyekezz egészen más témára terelni a szót.

Barátok közt: ha igazán jó barátok vagytok, akkor nyugodtan lehettek őszintén egymással. Sőt megkérheted arra, hogy amikor együtt vagytok, akkor mellőzze a saját teste szidalmazását és becsmérlését. Amennyiben ez mégsem sikerül, akkor segítsd abban, hogy akár szakember segítségét kérje problémája megoldásában.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)