Jump to content

Mi az, amit hazudsz?

2022. 04. 05. 19:00

Naponta hazudunk. Na jó, finomítsunk egy kicsit a megfogalmazáson: lódítunk, nagyot mondunk. Emberi tulajdonság, mindenki csinálja.

Most rázod a fejedet és azt mondod, hogy márpedig te sosem hazudsz, mert az őszinteség híve vagy? Le a kalappal, ha ez tényleg így van, de még ilyen túlzásokba sem lépsz bele?

 

Mindjárt

A lányom nagyon utálja tőlem azt a szót, hogy „Mindjárt”. Jól tudja, hogy olyankor valamilyen munkafolyamatban épp benne vagyok, amelyet nem szakítok félbe, ezért egy elejtett mindjárttal nyugtázom, hogy hallottam, de nem érek rá. Ez a mindjárt a néhány perctől akár órákba, napokba vagy a végtelenbe is nyúlhat. El kell ismernem, én hazudok.

Rögtön

A mindjárttal hasonló kifejezés, amely tartalmában és időtartamában is nagyjából hasonlót képvisel.

5 perc és ott vagyok/kész vagyok/indulok stb.

Ez az a kétségbeesett próbálkozás, amikor vagy elfeledkeztünk valamiről, vagy csak szimplán késésben vagyunk. Tényleg dolgozunk az ügyön, de még kanyarban sem vagyunk. Azért mondjuk ezt, hogy aki vár ránk, azt megnyugtassuk.

Semmi

Ez a nők szájából igazán hatásos és gyilkos fegyver. A női semmi jól tudjuk, hogy valami. A mögött mindig van valami. Általában súlyos valami. Ezt már a férfiak is tudják.

Csakhogy a gyerekektől ugyanúgy megkaphatjuk ezt a választ a „Mi volt ma a suliban?” kérdésre. Ugye mennyire idegesítő és mekkora hazugság?!

Szép volt/finom volt/jó volt

Látva más igyekezetét és azt, hogy szívét, lelkét beletette valamibe még nem jelenti azt, hogy feltétlenül jót alkotott, tett. Mindenesetre értékelni akarjuk igyekezetét és hogy nehogy megbántsuk, ezért méltatjuk azt, amit csinált.

Ezek közül egyet már bizonyára alkalmaztál te is. Akár gyakran. Nyugodj meg! Ezzel nem vagy egyedül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)