Jump to content

Stresszes vállalás, de nem engedjük ki a kezünk közül

2022. 09. 11. 19:00

Filmbéli jelenet is lehetne, amikor a nagy naphoz közelítve a menyasszonyok egyre hisztisebbek, nyűgösebbek és felettébb idegesek, míg a vőlegények látszólagos nyugalommal élik mindennapjaikat az esküvő előtt éppúgy, mint azután.

Valljuk be őszintén, hogy a lánykérés után a nőre hárul az esküvő megtervezésének és megszervezésének, lebonyolításának nagyja. De mielőtt megsajnálnák magunkat, mi nők, akkor valljuk be ország és világ előtt, hogy a mi fejünkben már talán nagyon rég összeállt egy terv, hogyan fog kinézni a nagy nap. Éppen ezért már gondolatban előre meg lehet az, hogy hol tartjuk az esküvő, lakodalmat, milyen zene fog szólni, milyen dekorációt képzelünk el, hogy fog kinézni a meghívó és még hosszasan lehetne sorolni. Talán titokban már évek óta a menyasszonyi ruhák között mustrálunk, hogy megtaláljuk azt, amire egyértelműen rámondjuk: EZ AZ!

Felesleges ráfogni a vőlegényekre, hogy az esküvő megszervezésével nem foglalkoznak, és azt a következtetést levonni, hogy őket nem érdekli az egész. A valóság azonban az, hogy a nők nem is engedik, hogy ebbe túlságosan belemélyedjenek és ösztöneikre, saját elképzeléseikre hagyatkozzanak.

Bármennyire is előre megtervezett gondolatban és akár papíron is egy nagy esemény lebonyolítása, a valóság nagyon más lehet. Főleg akkor döbbenek rá a saját nagy napjukat szervező menyasszonyok, amikor szembesülnek azzal, hogy már az időpontok lefoglalása, a vendégsereg összeállítása, a zenekar leszervezése, a menü összeállítása is kész bonyodalom. És akkor még nem beszéltünk az ülésrendről, a meghívók elkészítéséről, időben történő kézbesítésükről stb.

A szervezés stressz. Bármilyen kicsi és meghitt eseményről van szó, a szervezési folyamatokban ugyanazokkal a problémákkal és nehézségekkel szembesülhetnek, mintha nagyban gondolkodnak. Mivel a szervezés részét a menyasszonyok önként és dalolva vállalják magukra (sőt mi több, semmi pénzért ki nem engednék a kezeik közül ezt a lehetőséget), így nem csoda, ha a stresszt is ők élik meg, míg a vőlegények élik életüket.

Pedig lehet ez is közös tevékenység. Ahogy a házassághoz is két ember kell, úgy az esküvő lebonyolításába is be lehet vonni a vőlegényt. Ki tudja, lehet a más meglátás nagyon jó ötlettel is társul.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)