Jump to content

Gyógyítsd a tested a lelkeden át

2022. 12. 07. 19:00

Az élet tele van fordulatokkal, amelyek nem mindig jó irányba terelik az életünket, de tanulhatunk, fejlődhetünk és bizonyos pontokon másfelé kormányozhatunk. Nem kizárt, hogy lelki sebeket is kapunk.

Sőt, fogalmazzunk inkább úgy, hogy biztos érnek negatív impulzusok, vélemények, élmények, megbánthat olyan, akitől nem számítottunk ilyenre. Vannak időszakok, amikor úgy érezzük, hogy minden és mindenki ellenünk van. Mintha csak a mi fejünk felé gyűlnének össze a viharfelhők. Van, amit könnyebben „megemésztünk” és megbocsátunk, elfogadjuk, teszünk annak érdekében, hogy megoldódjon. Máskor azonban erre vagy nincs lehetőségünk, vagy az nemcsak tőlünk függ, esetleg az erőnk fogyott el, hogy ezzel szembenézzünk. Marad a fájdalom, a harag. Amikor lelkünk megtelik fájdalommal, az biztosan valamilyen betegség formájában is megmutatja azt, hogy gond van. Azt már tudjuk, hogy a betegségek legtöbbje lelki eredetű, vagyis a túl sok feldolgozatlan sérelem és harag nem jó ómen.

Van egy kulcsszó, amely vezérleve lehet annak az életnek, amelyet mindenki szeretne megtapasztalni, élni.

Megbocsátás…

A szeretet ünnepéhez közeledve adakozásra szólítják fel az embereket, de ilyenkor minden noszogatás nélkül hajlamosabbak vagyunk odafigyelni az elesettekre, az olyanokra, akik nagy-nagy nehézséggel küzdenek. Ez azonban nem nullázza azt a haragot, ami bennünk van. Azaz, ha haragszunk valakire, akivel azóta sem tisztáztuk a történteket, akkor az megoldatlan ügyként tépázza az emlékeinket, a lelkünket is. Egy ilyen helyzetben haragot táplálhatunk más iránt, de magunkat is okolhatjuk, hogy nem tisztáztuk a történteket.

Bocsáss meg!

Vagyis, ha gyógyulni szeretnél lelkiekben és azt szeretnéd, hogy az egészséged is rendben legyen, akkor bocsáss meg. Tedd ezt először magaddal. Gondold át, hogy miért és kire is vagy mérges. Mi történt? Hogy történt? Tudsz-e tenni valamit? Hagyd, hogy felszínre kerüljenek emlékek és érzések, akármilyen fojtó és fájdalmas. A struccpolitika a betegséghez segít hozzá, a gyógyulásnak semmiképp nem kedvez.

Ha tudsz tenni azért, hogy békesség legyen a szívedben, próbáld meg. Nincs veszteni valód. Sőt, csak nyerhetsz. Ha nincs lehetőséged, akkor próbáld más szemüvegen át nézni az akkor történteket és engedd el a haragot.

A harag, a düh tartós jelenléte megbetegít. Vagyis ezek elengedése képes meghozni a gyógyulást.

Ez lehet a 2022-es év végi őrületének egyik jelszava: megbocsátás. Ha téged is gyötör a düh, a megoldatlan helyzet: tegyél ellene!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)