Jump to content

Ne engedd, hogy a kínos csend eluralkodjon

2023. 03. 11. 19:00

Ismeretlenek között lenni lehet jó és kevésbé jó élmény. Az utóbbi akkor valósul meg leginkább, ha nem találjuk a közös hangot és síri csend honol köztünk. Csakhogy ez akkor is előfordulhat, ha ismerjük egymást.

Személyiségtől, hangulattól, a közös hullámhossztól is függ, hogy ismerősökkel vagy akár ismertlenekkel mennyire gyorsan vesszük fel a kapcsolatot és a kommunikációt. Sokan azt gondolják, hogy egy jó beszélgetéshez szükség van némi ismertségre, amely révén több információt már előre tudunk az emberekről. De ismered azt a kínos helyzetet, amikor bár ismerős személy van a környezetedben a beszélgetés mégsem akar kialakulni. A szűkszavúra szorítkozó, csak és kizárólag tőmondatokra rövidített beszélgetés unalmas és arra utal, hogy inkább vessünk véget neki. Egyfelől azért, mert érezzük, hogy a másik fél rövidre akarja zárni a társalgást, na, meg úgysem tudunk meg semmi érdemlegeset. Lehet, hogy csak a kérdésekkel van a gond?

Ha azonban még úgy ítéled meg, hogy túl sok időt kell egymás társaságában töltenetek, és nem szeretnél kínos csendben lenni, akkor tegyél fel sokkal érdekesebb, beszélgetésre hívogató kérdést.

Ismeretlenként egy légtérbe kerülve kiderülhet olyan, hogy vannak közös ismerőseitek. Ez olyan kapocs lehet, amely elindíthat egy beszélgetést, de akár későbbi kapcsolattartásra, barátságra is okot adhat.

Amennyiben olyan személy van melletted, akit még sosem láttál és azt érzed, hogy nyitott a beszélgetésre, így bizonyára a munka is szóba kerülhet. Lehet, hogy ebben találod meg vele a közös hangot

Némi ismertség szükséges ahhoz, hogy arra kérdezzünk rá, milyen tervei vannak az illetőnek a jövőre nézve? Akár a munkában, akár a célja megvalósítása terén. Egy idegennel is el lehet ide jutni akkor, ha van idő a beszélgetés során alaposabban megismerni egymást.

Nincs annál rosszabb, amikor többen vagyunk egy helyen és mindenki kínosan próbál nem a másikra figyelni. De mindig akadnak olyanok, akik megtalálják a hangot az idegenekkel is. Lehet az orvosi váró, gyógyszertár, vagy valamilyen rendezvény megnyitása előtti várakozás, a közös tevékenység, érdeklődés összehozhatja az embereket és akár beszélgetés indító témát is szolgáltathat.

Persze van olyan, amikor minden erőfeszítés süket fülekre vagy tőmondatos válaszadásokra talál. Ebben az esetben természetesen nem kell erőltetni a beszélgetést, értelmetlen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)