Jump to content

Vess véget a szorongásnak

2014. 01. 02. 10:56

A szorongás, feszültség és a félelem rengeteg stresszt hoz az életbe. Olyan népbetegség, amely tömegeket érint. Következményei súlyosak a szervezet számára. Bár a stressz csökkentő módszerekkel kordában lehet tartani, természetesen a legjobb megoldás, ha nem is alakul ki.

A szorongás hátterében az esetek többségében olyan probléma áll, amely miatt igazán felesleges aggódnunk. Kis dolgokból is olyan szorongást tudunk generálni, ami teljesen lebénítja a szervezetet és pillanatok alatt képes a stressz szintet az egekbe emelni. Ezek főleg olyan dolgok melyeknek nagy jelentőséget tulajdonítunk, ennek ellenére sokkal kisebb hatása van ránk mintsem gondolnánk.

Például, ha valaki szeret pontos lenni, akkor már attól elkezd szorongani, ha pár percet késik, míg ez valószínűleg nem okoz nagy gondot annak, akivel találkozni fog. Persze ez alól is vannak kivételek, amikor tényleg nagyon fontos, hogy időben ott legyünk valahol, de a szorongás ezeken a helyzeteken sem segít.

Mindig gondoljunk arra, hogy mindent megteszünk, hogy időben odaérjünk, ha szorongunk, az még inkább leköti az energiánkat, és fölöslegesen generálunk mind nagyobb és nagyobb pánikot magunkban.

Ez így nagyon egyszerűen hangzik, de megtenni nagyon nehéz feladat. Rengeteg olyan dolog van mindenkinek az életében, ami számára szorongást, feszültséget, stresszt okoz. Ezeknek egy nagy része, azonban elkerülhető.

Észre sem vesszük, de több esetben saját magunknak generálunk szorongást, amikor olyan dolgokkal foglalkozunk, amikre egyáltalán nincs szükség. Olyan szokásokat szedtünk össze, amik szinte mindennaposak, és nagy részben felelősek a szorongás és a stressz kialakulásában.

Fotó: freedigitalphotos.net

lelkielet.hu/nepbetegsegek.hu