Jump to content

A pozitív gondolkodás, mint a boldogság mágnese

2014. 07. 14. 11:51

Szeretnél boldog lenni, de lehúz minden? Megesik az ember életében (akár többször is), hogy mélyre kerül. Olyan mélyre, hogy azt sem tudja felszínre tud-e valaha jutni. Ha nyalogatjuk a sebeinket, ha mindenkit okolunk a bajunk kialakulásáért, akkor biztosan ott is maradunk. Esélyt sem adunk arra, hogy elkezdjük a felfelé való evickélést.

Nem megy egyik pillanatról a másikra, időt kell adnunk magunknak, de csak ez az út választható. Agyunkat át kell állítani a sötét oldalról a fény oldalára. A pozitív gondolkodás ugyanis boldoggá tesz. Ez a boldogság mágnese. Ha valamire gondolsz, mágnesként vonzani fogod magadhoz. Vagyis ha a gondolataid szépek, kellemesek, akkor hasonlót fogsz magadhoz vonzani.

Természetesen igaz ez fordítottan is, ha pesszimistán látod a világot, csakis a rosszra figyelsz, azt vonzod be. Kell az neked? Főleg, amikor már így is mélyen vagy?! A gondolat egyfajta energia, ami lehet pozitív és negatív. A pozitív gondolkodás az, amikor arra gondolunk, arról beszélünk, amit akarunk, és nem arról, amit nem.

A pozitív gondolkodás természetesen nem azt jelenti, hogy egész nap vigyorgunk, mint a vadalma, közben belül össze vagyunk atomjainkra esve, hanem a negatív hatású kifejezéseket és gondolatokat kerüljük. Ez egy megoldáscentrikus hozzáállás.

Reggel első dolgunk az legyen, hogy hálát adunk annak, amink van: család, gyermek, kapcsolat, lakás, egészség stb. Figyelj arra, hogy és mit fogalmazol meg magadban.

Minden nap meg kell erősítenünk magunkban az alábbiakat:
- maga a csoda vagyok;
- egyenrangúak vagyunk, nincs se alá, se fölérendeltség;
- képes vagyok elérni a célom;
- a problémáim olyan kihívások, amiket meg tudok és meg is oldok;
- tisztában vagyok erősségeimmel és gyengeségeimmel, ezeknek ismeretével együtt szeretem magam;
- szeretem magam, jól kijövök magammal.

Ezeket a pontokat akár ki is írhatjuk egy lapra, vagy kinyomtathatjuk, és mindennapi olvasása erősíti a pozitív gondolkodást. Aki a gondolatai irányát megváltoztatja, az megváltoztatja egész életét is.

(Forrás:lelkielet.hu/Fotó:examinedexistence.com)