Jump to content

Lelki gyakorlatok minden esetre - 4. hét- Csak pozitívan!

2014. 08. 07. 16:41

Ezen a héten a negatív élményeidre adott válaszaid fogod megvizsgálni.  Azt, hogy mi vált ki belőled ijedtséget, bosszúságot, rosszallást. Ezeket a reakcióid fogod megpróbálni végiggondolni, és keresni a velük kapcsolatos pozitív tartalmat.

A gyakorlat ereje annak ismeretében rejlik, hogy a legtöbb dolog az életben nem csak rossz, vagy jó lehet, fekete vagy fehér, hanem lehetőségek, és következmények, előnyös és előnytelen vonatkozások bonyolult szövevényéből áll. Ami nekünk rossz, az lehet másnak jó. Lehet, hogy most bosszús vagy, de ezt a bosszúságot könnyen felválthatja valami nagyon jó az ügy szempontjából.

Az eheti gyakorlat tehát:

Találd meg a számodra negatív esemény pozitív oldalát!

Azért ne ess át a ló túlsó oldalára, nem kell jónak, értékesnek gondolnod a számodra ártó, kellemetlen dolgokat, hiszen csak hazudnál magadnak. A feladat mindössze annyi, hogy annak ellenére, hogy tudatában vagy egy esemény, vagy jelenség negatív voltával, próbálj meg valami értékeset is észrevenni benne.

Vedd észre az eső utáni szivárványt, egy csúnya öregember kedvességét, vagy egy számodra nem szimpatikus ember jó tulajdonságát. Egyszerű dolgok ezek, és e nézőpontváltás gyakorlásával megkönnyítheted az életed.

(Fotó:idiva.com, sharefitnes.com)