Jump to content

Varázsolj jókedvet!

2014. 08. 15. 20:25

Számtalan okod lehet arra, hogy lógasd az orrod. Munkahelyi problémák, egy betegség, párkapcsolati kudarc-mind lehúzhatnak a mélybe. Ha hagyod! Tégy ma valamit azért, hogy jobb kedvre derítsd magad!

Banán-boldogság

Ezzel az energiabombával olyan anyagokat (szénhidrát, kálium, magnézium) juttatsz a szervezetedbe, amellyel aktiválódik az agyadban lévő szerotonin.

Teázz!

Feketeribizli, gyömbér, és citrustea keverékével mennyei teát készíthetsz, s a jókedved kortyról kortyra visszatér. A teázás mellett figyelj arra, hogy legalább két liter folyadékot vegyél magadhoz!

Burkolózz illatfelhőbe!

A következő boldogsághozó illatokat részesíts előnyben: citrom, narancs, geránium. Így legyen az bár illatgyertya, illatosító spray, olajmécses, avagy aromalámpa, a hatás garantált!

Vidám színek

A sárga kifejezetten antidepresszáns szín, a narancs erőt ad, a kék megnyugtat s megőrzi a jókedvet, a piros viszont akár egész napra felvidíthat. De csak mértékkel! A vidám színek harsánysága idegessé is tehet. Túladagolás ellen vesd be a zöldet!

Tartózkodj fényben

A fényár serkenti a szerotonin, a noradrenalin, és a dopamin termelődését, és bónuszként gátolja a melatoninhormon termelődést. Ez az a hormon, ami a depressziós hangulatért felelős. Ha napsütésben sétálsz, az is remek lehet számodra.

Citrusfélék a tányéron

A mandarin, narancs, grépfrút, citrom, lime, limette nemcsak dőzsölnek C-vitaminban, hanem a héjukban lévő olajokkal képesek is imozdítani a mélypontról az ember fiát/lányát. Még jobb, ha nem csak eszed, hanem citrus illatú tusfürdővel is fürdesz, s a testápolód, parfümöd hasonló illatokból választod ki!

Masszázs

Egy kényeztető masszázs egy szakavatottól, vagy a párunktól igencsak ellazít. Ne félj kérni , ha úgy érzed, elhatalmasodik rajtad a bú. A kedvesed is hálás lesz egy vidámabb nő láttán.

Táncolj, sportolj!

Akkor is ha senki sem lát! Mindegy, tudsz-e, vagy nem, a tánc feldobja a hangulatod, és a sport is jótékony hatással van a kedvedre! Mozdulj!

Nevess!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó: inspiringwallpapers_net)