Jump to content

Hess-hess stressz!

2014. 08. 19. 06:30

Régen azt hitték, hogy csak a férfiakat érinti a stressz, de napjainkra már a nők is stresszel fertőzöttek. Az ok: megfelelési kényszer a munkában, otthon, és a külsejük miatt.

A stressz egyik oka az abból fakadó időhiány, ha valaki túl sokat akar markolni, s emiatt keveset foglalkozik magával. Sosem tudsz nemet mondani? Ne akarj így élni, fogadd meg a tanácsainkat!

1) Engedélyezz magadnak több időt!

Megfigyelted már, hogy a kitűzött dolgok elvégzéséhez mindig több idő kell, mint amit kitűztél a magad számára? Emiatt persze folyton időhiányban szenvedsz, kapkodsz, és nagyon nyugtalan vagy. Számolj minden dolgodban 20%-al több időráfordítással, mint eddig, és szorongj kevesebbet!

2) Érd be kevesebbel!

Akik az anyagi lehetőségeikhez képest magasabb életszínvonalat diktálnak maguknak, azok bizony olyanok, mint akik két végéről égetik a gyertyát. A napi hajtásban így kialakult stressz miatt esélyesebbek a depresszióra, vagy egy szívrohamra. Természetesen legyenek álmaid, de tanuld meg azt is élvezni, ahol éppen vagy, s úgy tarts a célod felé. Állíts fel egy fontossági sorrendet, s ne hagyd, hogy életmódod elszívja az életerődet!

Forrás: lelkielet.hu / Fotó: evandroulian.com, hubpages.com