Jump to content

Tudod, mikor van ideje a hallgatásnak?

2014. 08. 23. 10:30

A szavak néha ölni tudnak, ezért jó, ha azon kívül, hogy megválogatod őket, azt is tudod, mikor teszed jobban, ha inkább szépen csendben maradsz. De hogyan döntheted el, mikor hallgass inkább, s mikor mondd ki, amit gondolsz?

 

Manapság divat lett a szókimondás, és az őszinteség. A Facebook térhódításával egyre gyakoribb az érzések, és gondolatok kiteregetése, és az őszinteség a tévéből is hullámzik: gondoljunk csak a népszerű valóságshow-kra, és beszélgetős műsorokra.

Tényleg a „Megmondom, úgy ahogy van” a jó hozzáállás? Arra gondoltál-e már, hogy amit Te gondolsz, az egyáltalán nem biztos, hogy igaz is? Segíthet, ha átgondolod, hogy az, amit kimondani készülsz, árt-e a másik embernek, vagy a kapcsolatotoknak. Jó-e az időzítés, megfelelő-e a hangsúly? Ha például a barátnőd egy számára nem túl előnyös színű ruhát vett fel egy buliba, de már nincs alkalma átöltözni, akkor ne törd le a hangulatát rögtön azzal, hogy milyen pocsékul fest benne, mert köszönhetően Neked lehet egész este feszengeni fog.

Ahelyett, hogy mindig tudd, mit mondj, olykor sokkal fontosabb azt tudnod, hogy mikor okosabb választás inkább csendben maradni.

Forrás:lelkielet.hu / Fotó:gigglesandfits.com, www.lovelybooks.de