Jump to content

Labilis vagy lelkileg?

2014. 08. 28. 14:30

Senki sem szeretne labilis lenni, hiszen az emberek részéről nagyon negatív megítélést kap ez a jelző. Az igazság viszont az, hogy a legtöbben a stabilitás, és a labilitás keverékét mutatjuk, és az arányok nem mindig ugyanazok

Labilis tulajdonságok: érzékenység, idegesség, szeszélyesség, impulzivitás, szorongás, szkeptikusság, hajlamosság a gyors lehangolódásra, felizgathatóságra.

A stabilitásra ezek jellemzőek: nyíltság, megbízhatóság, kiegyensúlyozottság, gondtalanság. A stabil ember képes uralkodni önmagán, nem nyomasztja semmi, és képes keresztülvinni az akaratát.

A lelki labilitás, vagyis a kiegyensúlyozatlanság, és ingatagság oka mindig az önbizalomhiány. Akinek nincs önbizalma, nem tudja, mit akar, mi volna a helyes, nagyon ingatag, és nehezen szánja el magát bármire is.

Ha Te is labilisnak tartod magad, fogj egy füzetet, és írd fel bele azokat a dolgokat, terveket, szükségleteket, amelyek fontosak számodra az életben, ezek lesznek a vezérfonalaid. Megvalósítani viszont csak akkor fogod tudni őket, ha elegendő önbizalmad lesz. Kezdj el dolgozni a magabiztosságodon még ma!

(Forrás: Peter Lauster: Ki, ha én nem? / Fotó:hurahurasentosa.blogspot.com)

Keresd fel a Lelki élet magazint a Facebookon is!