Jump to content

Így növelheted az energiaszinted

2014. 08. 29. 19:30

Ha ma reggel nem vonzottak a feladatok, és nem szárnyalva indultál dolgozni, akkor lehet, hogy egy kicsit megcsappant az életerőd.

Ha mostanában inkább fáradtnak, és örömtelennek érzed magad, akkor tenned kell valamit! Két típusú energiával rendelkezel, az egyik testi, a másik lelki. A lelki energiáid azért fontosak, mert igény esetén óriási erőket szabadíthatsz fel a tudatalattidból. Honnan tudhatod, hogy kimerültél?

  • Minden különösebb ok nélkül fáradt és álmos vagy;
  • Tapintatlan, barátságtalan és gyanakvó vagy;
  • Veszekedő, sértő és ellenséges a magatartásod;
  • Ingerlékeny, gúnyolódó és közönséges vagy;
  • Ideges, könnyen felizgatható, hisztérikus vagy;
  • Aggódsz, félsz, féltékeny vagy;
  • Meggondolatlan, kegyetlen és túlságosan önző vagy;
  • Túlságosan érzékeny, búskomor vagy elkeseredett vagy.

Eddzed szorgalmasan a tested, és minden egyes alkalommal told kijjebb a szinted az elviselhetőség határán túl! Döntsd meg a saját rekordjaidat! Nincs olyan, hogy túledzés, mert minél többet képes elvisel­ni a test, annál többet is fog elviselni. Egyél kiadós, tápértékben gazdag ételeket, ha szükségesnek érzed, szedj vitaminokat is! Különösen fontosak a B-vitaminok.

Természetesen az elméd is kondicionálnod kell. Olvass ösztönző könyveket!

A nagy célokat aprózd fel kis célokra, és az egyes kis célok elérése után pihenj kicsit, míg felméred a következő célod. A pihenőidő alatt fejlődik ki az erő, a vitalitás és az energia, feltöltődsz testileg-lelkileg.

Ne merítsd ki szükségtelenül az akkumulátorodat! Lazíts hát, játssz, pihenj, aludj! Figyelmedet és gondolataidat összpontosítsd azokra a dolgokra, amiket akarsz, és tereld el azokról a dolgokról, amiket nem akarsz. Mivel érzelmeid köz­vetlenül befolyásolhatók cselekvéssel, cselekedj! A negatív érzést helyet­tesítsd pozitív érzéssel. Ha energikus akarsz lenni, cselekedj energikusan!

(Forrás: Napoleon Hill — W. Clement Stone: A siker titka: pozitív lelki beállítottság / Fotó:www.jscottfitness.com)