Jump to content

Teendők adósság esetén

2014. 08. 30. 16:50

Az adósság réme számodra már valóság? Akár állást keresel, akár keveset keresel a napi megélhetéshez, ne dugd homokba a fejedet, lépj a tettek mezejére!

1. Először is légy őszinte magaddal, miközben feljegyzeteled az összes elköltött forintodat 30 napon át. Így rájöhetsz, mire költöd a pénzed, és a teljes képet látva találhatsz olyan területeket, ahol visszafoghatod a kiadásaidat.

2. Tanulj a múltban szerzett tapasztalataidból! Ezzel elkerülheted, hogy megismételd őket. Lehet, hogy olyan családban nőttél fel, ahol folyton veszekedtek a szüleid a pénz miatt, és ezért nehezen beszéled meg a férjeddel a pénzügyi dolgokat? Változtass! Ha gyermekkorodban nem kaptál szinte semmilyen szülinapi ajándékot, felnőttként könnyen túlköltekezhetsz gyerkőceid meglepetéseinek keresése közben. Vedd észre ezeket a hibákat, és változtasd előnyödre a helyzetet!

3. Értékeld magad többre a fizetési papírodnál! Ha bünteted, és ostorozod magad amiatt, hogy nem keresel többet, nem fogod látni az életedben lévő áldásokat.

(Forrás: Keresztyén Média UCB Hungary: Győzelem a pénzügyekben és az adósságkezelésben / Fotó:www.agentur-tatewos.com )

Keresd fel a Lelki élet magazint a Facebookon is!