Jump to content

Így lehet több energiád!

2014. 09. 02. 19:50

 

Gyakran vagy kedvetlen, rossz a hangulatod, és alig van erőd a napi teendőid ellátására? A legtöbb esetben nem egy betegség a ludas a dologban, hanem a mozgás hiánya.


Ha  ide kattintasz, már a Facebook-on is tudsz minket olvasni!

Mozgáshiány alatt nem a nap végén az emeletre való lépcsőzést értem, sem a busz utáni rohangálást azért, hogy elérd. Mosolytalanságodért, fáradtságodért, és hisztirohamaidért, vagy mogorvaságodért az tehető felelőssé, hogy nem mozogsz hetente minimum háromszor negyven percet. Aerobikozhatsz, jógázhatsz, kerékpározhatsz, sétálhatsz, futhatsz, táncolhatsz, végezhetsz erősítő, és kardió gyakorlatokat, a lehetőségek száma végtelen.

A mozgás eredményeképp nem csak energikusabb, jobbkedvű, és kreatívabb személyiséggé válsz, de számtalan egészségügyi előnyt is bezsebelhetsz. Erősebbé válik az immunrendszered, csökken a koleszterinszinted, a vérnyomásod, nő az oxigénfelvétel, csökken a csonttörékenység kockázata, s egy kiadós mozgás a szervezetedre is méregtelenítő hatással van.

A külsőd is meghálálja a mozgást, hiszen fejlődik az izomerőd, karcsúsodik a tested, javul a vérkeringésed, s a bőröd is rugalmasabbá válik. Ahhoz, hogy ne ereszkedjen meg a tested az idő múltával, nincs mese, bizony mozogni kell.

Olyan mozgásformát válassz, ami jólesik a lelkednek is, de ne erőlködj megszállottan, ne vidd túlzásba, fokozatosan nehezítsd a gyakorlatokat, és az intenzitást, s kezdőként ne egy másfél órás intervall edzéssel add fel magadnak a leckét. Ne feledkezz meg a bemelegítő, és nyújtó gyakorlatokról sem. Mozgásra fel!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.berkeleywellness.com)