Jump to content

Az aggodalom hintaszéke

2014. 09. 03. 19:48

Az aggodalom felemészti minden energiád, de sehová se juttat el. Ráadásul „soha nem veszi el a holnap szomorúságát, csak a ma örömét szívja el.” (Leo Buscaglia)

Az aggodalom kitűnő táptalaj a depresszió, az idegösszeomlás, a magas vérnyomás, a szívroham, és a korai halál számára. Az aggodalom, a stressz lassan megöli az embert.

Pedig nincs értelme aggódni. Pszichológusok szerint, annak 30%-a, amiért aggódunk, soha nem fog megtörténni, 30%-a már megtörtént, 12-a betegségektől való megalapozatlan félelem, a maradék 20% pedig apróságok miatti aggódás. A maradék 8% miatt aggódsz? Ne tedd!

Ne éld az életed folyamatos stresszben, mosolytalanul, a „mi lenne ha...” félelmek rabláncán, hiszen nem erre lettél teremtve. Lásd meg az élet szépségeit, élj lazábban, gondtalanabbul, átélve minden egyes napot!

"Amikor itt, a földön, emberként minden gátlás és félelem, minden gondolkodás és aggodalom nélkül megéled az érzelmeidet, megéled önmagadat. Amikor szeretsz, maga vagy a szeretet. Nincs ott az egód, hogy félj, nem jelenik meg az aggodalom, eszedbe sem jut a holnap... De még saját magad sem. Egyszerűen csak boldog vagy, mert hát te magad vagy a szeretet." (A. J. Christian)

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.dontflygo.com)