Jump to content

A hálás lelkület megrontói

2014. 09. 07. 12:14

Mindannyiunkkal előfordul, hogy olykor-olykor búskomorrá válunk, és nem tudunk örülni az életnek. Te tudod, mik azok a dolgok, amik kilopják szívedből a hálát?

 

Kattints  ide a Facebook oldalunkért!

Először is itt vannak a problémák, amik valahogy nem unják meg, hogy fel-feltűnjenek az életünkben, és alaposan kifognak rajtunk, hiszen rendszerint megroskadunk a terhük alatt. Valahogy nem arra vagyunk berendezkedve, hogy képesek legyünk kezelni a problémákat. Örökké a hegycsúcson szeretnénk álldogálni, napsütésben, számlálva a bárányfelhőket! Csakhogy az élet nem csak játék és mese, és bizony a problémák –ha hagyjuk nekik- eltakarhatják előlünk a szép égboltot.

Aztán itt a ránk nehezedő nyomás. A mellékállás lehet, több pénzt hoz a konyhára, de iszonyatosan kimeríti az embert, olyannyira, hogy nehezen élvezhető az így megszerzett plusz kereset. Ha túlórázol, vagy az erősön felül áldozol bármilyen munka, segítség, vagy szórakozás oltárán, könnyen átkerülhetsz a ló túlsó oldalára.

Az emberek is megkeseríthetik az életedet azáltal, hogy rendre csalódást okoznak. Viszont gondolj bele, ha folyton csak az embereket nézed, és azt, hogy mi az ő véleményük Rólad, vagy a dolgaidról, akkor nem sok esélyed lesz egy boldog életre. Kerekedj felül rajtuk, és higgy, bízz egy mindenható Istenben, és/vagy válassz egy magasztos célt, ami folyamatosan előre visz!

Ha már nem tudsz hálás lenni, gyógyír a bajra az, ha túlnézel a problémákon, és elképzeled, mennyi szépség vár Rád, ha túl leszel a nehéz időszakodon. A pozitív hozzáállás elősegítheti a depresszió megelőzését is, sőt, lehet, hogy kreatív ötletek jutnak majd eszedbe, amelyekkel könnyebb lesz áthidalni a gondokat. Egy biztos, ha látod az esőfelhők mögött a napot, csak nyertes lehetsz. A Rád nehezedő nyomást is csökkentheted azáltal, hogy készítesz egy vállalható napirendet, és azokat a dolgokat, amik túlterhelnek, a lehetőségeidhez mérten lefaragod.

(Forrás: lelkielet.hu / Fotó:kidsfirsttrust.wordpress.com)