Jump to content

A lelki eredetű daganatról

2014. 10. 17. 12:18

Napjainkban a rák az egyik legrettegettebb betegség. Félünk tőle, mert nem tudunk ellene olyan mértékben védekezni, ahogyan szeretnénk.

Kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. Tudtad, hogy a daganatos megbetegedések okai közé sorolható a tudatos kötődés? Ez történik olyankor, ha meghal valaki közeli hozzátartozója, s hamarosan ő is megbetegszik rákban. Öröklődik a baj. A probléma ott kezdődik, hogy ez a folyamat nem tudatos.

A rák kialakulásának másik oka a saját lelki problémáinkban, gondolkodási mintáinkban, életvitelünkben keresendő.

A rákos sejtek szinte önálló életet élnek, hiszen nem társulnak a „sejtek szövetségébe”, hanem a sejtmag szinte kinőve önmagából példát mutat az utódoknak a sokszorosításra. Önmaga megsokszorozódása a valódi cél, az önállóság, a test többi sejtjét mintegy teljesen kizárva a kommunikációból, és az együttműködésből. A rákos sejtek áthatolnak a határokon, a testi struktúrákon, s még a szomszédos sejteket is ellenségként kezelik. Teljesen egocentrikusan viselkedik.

A tipikus rákos személyiség többnyire a fentiekkel ellentétesen viselkedik. Kapcsolataikban alárendeltek, hihetetlen mértékben próbálnak alkalmazkodni, visszahúzódóak, cseppet sem feltűnőek, ingermentes környezetben élnek. Elnyomják a kívánságaikat, engedelmeskednek a szabályoknak, normáknak, s folyton bocsánatot kérnek. Félnek az új tapasztalatoktól, és nem reagálnak a külső ingerekre.

Sajnos viszont az elnyomott, fejlődésre szólító hatások egyszer csak áttörik a gátat, és visszavonhatatlanul megindulnak előre.

(Forrás: Rüediger Dahlke, A lélek nyelve a betegség / Fotó:healthnewmedicine.com)