Jump to content

Énekeld ki magadból a stresszt!

2014. 10. 17. 11:27

A dalolás remek stresszmentesítő, s ha szoktál énekelni, akkor ezt már tapasztalhattad is. Nem vagy egy dalos pacsirta? Egy próbát akkor is megér!

Még az sem baj, ha nem kedveled a saját hangod, ami azért idővel változhat még. A zene, az improvizáció, a lazítás, a hangmeditáció mind-mind ellazít, s hatásosan oldja a stresszt. Éld át Te is a zenén keresztül megnyíló új, stresszmentes tudatállapotot! Persze nem árt, ha veszel egy-két énekórát, hogy hatékonyabban tudd használni a hangod!

Ha eddig versenyszellemben élted meg a zenélést, akkor tudod, mennyire romboló tud lenni. Ezen az úton a megmérettetés, a kiválasztás, a versenyzés, s az elismerés a fontos, ki a jobb, ki lesz a győztes, ki kaparintja meg a jutalmat. Köze nincs az örömhöz, színtiszta egoharc. S közben rettegsz, hogy alul maradsz-e, tudsz-e teljesíteni. Nem csodálom, ha így nem érzed magad jól.

A zene értelmét ne kívül keresd, hanem belül! Ne tedd függővé például egy zsűritől, bizottságtól. Ha az éneklés öröméért énekelsz, a fejlődés belülről fog jönni, a lélek világából. Lehet, hogy elképzelhetetlennek tartod ezt, és még magad előtt is úgy érzed, hogy vizsgáznod kell (egyedül a szoba közepén énekelve, amikor senki sincs otthon). Énekelj egyedül, vagy társaságban, s oldódj fel az éneklés örömében!

(Forrás:HangDala / Fotó:aceoflifewellbeingblog)