Jump to content

Értéktelennek érzed magad?

2014. 10. 22. 17:00

Folyton az áldozat szerepét játszod, értéktelennek érezve magad? Szégyelled, ha megdicsérnek?

Emlékezz csak Aranyhaj meséjére! Hol, és hogyan élt, mielőtt kiszabadult a fogságából.

Tanuld meg értékesnek érezni magad! Sajnos minden gyermeket formáltak a szülei szuggesztiókkal. Azzá válhatsz, ahogyan az anyukád nézett rád pici korodban. Sokan azt hiszik gyerekként, hogy rosszak, csak azért, mert a szüleik rosszul bántak velük.

Ha értéktelennek érzed magad, először is fel kell ismerned, hogy ez csak egy rossz álom, amit a rossz szokásaidból állítottál össze. De kemény munkával megszabadulhatsz tőle, mint bármilyen rossz szokásodtól!

Lehet, hogy gyerekként csupa rosszat kaptál, de felnőttként már megválaszthatod a társaságodat! Ne légy irigy, féltékeny, buta emberek között, olyanokkal vedd körül magad, akik szeretnek, tisztelnek, ismernek, és bátorítanak. Ha szükséges, konzultálj terepautával, hogy elhidd végre: értékes vagy!

Vess véget a fájdalomnak azzal, hogy megváltoztatod a körülményeidet! Ha másként cselekszel, mint eddig, azzal egy másik, egy megbízható, hű tükörbe fogsz nézni: rájössz, hogy eddig hazudtak neked, s lehet, hogy te is hazudtál magadnak. Megéri az ébredés, a megkönnyebbülés! S ugyan az érzéseket nem tudod akarattal megváltoztatni, de a körülményeid, és cselekedeteid megváltoztatásával igen! Értékes vagy!

(Forrás: Feldmár Intézet Facebook oldala, Fotó.lifehack.org)