Jump to content

Jegyezd meg: Elég vagy!

2014. 11. 12. 10:49

Ha a tükör mondaná, elhinnéd? Szoktad negatív jelzőkkel illetni magad, amikor belenézel a tükörbe? Azzal is tisztában vagy, hogy mennyi kárt okozol vele?

Nézd meg ezt a videót! A ’the Mrs’ texasi anyukák zenekara, első kislemezük az I’m enough. A hasonló című kampányuk nagyon sikeres lett. Tinédzser lányok anyukáiként azért kampányolnak, hogy a nők mást lássanak a tükörben, mint eddig. Szinte mindannyian vétünk magunk ellen azokkal a negatív gondolatokkal, amik a tükörbe nézéskor özönlenek el minket. Ennek bizonyítására egy konferencián felszereltek egy tükröt, amihez egy sor fülhallgatót csatlakoztattak. Amikor a résztvevők belenéztek a tükörbe, egy hang üdvözölte őket, és elmondta nekik, hogy mennyire szépek. Mindez nem felvételről ment, a tükör másik oldalán valóban ott ült egy másik nő. A tükör előtt álló nők könnyekben törtek ki, amikor ez a titokzatos hang bókolt nekik.

Ugyan ez az esemény egy előre eltervezett marketing fogás volt, de az üzenet, amit közvetít, nem lett tőle kevésbé hiteles. Még hiányos angoltudással is átjön az üzenete: Elég jó vagy! Sok nőt meg kell tanítani arra, hogy szépnek érezze magát. Te is szép vagy, te is elég vagy!

Az említett szám pedig:

https://www.youtube.com/watch?v=zeoju61eYbw

(Forrás. http://themrs.com/ Fotó:themrs.com)