Jump to content

Relaxálni jó!

2014. 11. 17. 17:42

Relaxációval oldhatók a testi-lelki állapotok, és fenntartható az egyensúly.

A stressz, a feszültség első ízben görcsös tartáshoz, izomfeszüléshez, magas vérnyomáshoz, és emelkedett pulzushoz vezethet. A tartós stresszállapot mindenképen megterhelő mind fizikai, mind lelki szinten. Ilyen helyzetekben jó, ha tudunk relaxálni, képesek vagyunk ellazulni.

A relaxáció egyes fajtái (pl. meditáció, imagináció) bár tudományosan kidolgozottak, megtanulásuk nem bonyolult, és akár minden egyes nap alkalmazhatók. A relaxáció segít a stressz csökkentésében, feltölt, lelkileg megerősít, regenerál.

Ültél már fogorvosi székben? Ha igen, biztosan tapasztaltad, hogy ugyan az orvos még hozzád sem ért, az eszközök látványától, és magától a szituációtól elkezd gyorsabban verni a szíved, megfeszülnek az izmaid, és elkezdesz izzadni. Ugye milyen jó lenne, ha ismernél olyan technikát, amit elleshetsz a helyzet jobbá tételére?

Egyes vizsgázók annyira izgulnak a megmérettetés előtt, hogy leblokkolnak, amint rájuk kerül a sor. Ezt nevezzük debilizáló szorongásnak. Ilyen esetekben is jól jöhet a relaxáció.

Az egyes relaxációs technikáknak nagy hasznát vehetik továbbá az álmatlanságban szenvedők, a nehéz élethelyzetben lévők (gyász, válás, anyagi problémák), a komoly megterhelés alatt állók (betegség, sporteseményen való részvétel).

Kismamák számára is áldásos, hiszen így meg tudják teremteni azt a harmóniát, ami a baba fejlődése, és a mama lelki egészsége miatt fontos.

Jól teszed, ha szakembertől tanulsz meg relaxálni, s utána már egyedül is tudod végezni!

(Fotó:www.astrasuites.com Forrás:BabaPatika 2013 február)