Jump to content

Adventi Naptár – December 11. első rész

2014. 12. 11. 12:46

Már csak 13-at kell aludni Karácsonyig! Kérlek, most vonatkoztass el  a 13-as számmal kapcsolatos babonás képzeteidtől, és kezdj el örülni a visszaszámlálásnak!:-)

A mai nap kis ablaka egy különleges karácsonyra hangoló meditációt rejt: (Vedd fel, vagy mondasd fel egy kellemes hangú ismerősöddel, de így elolvasva is meg fogod érteni az üzenetet!)

Helyezkedj el kényelmesen akár ülve vagy fekve, lényeg, hogy biztonságban érezd magad.
Vedd egyenletesen a levegőt, próbáld hatig számolva beszívni, és ugyanennyire kifújni a levegőt. Figyeld magadat közben, hogyan miképpen veszed a levegőt.
Figyelj most a külvilágra, tudatosítsd hol vagy és milyen zajok vannak körülötted. Búcsúzz el, és képletesen csukd ki a külvilágot az ablakod és ajtód bezárásával. Tudatosítsd, a külvilág tovább folytatja életét, lüktető ritmusát, de te kizártad és most önmagadra figyelsz. Lélegezz, most ez az egyetlen valóság. Lélegzés közben kezd el egy képzeletbeli szeretet - fénysugárral végigsimítani a testedet, nyugtasd meg nem kell most sehová menni, pihentesd...
Ahogy ebben a pihent és békés, relaxált állapotban vagy, vetítsd magad elé az alábbi képet. Nem baj, ha nem látod a képet élesen, mintha tévét néznél, elegendő, ha érzed azokat az érzéseket, amiket az élményrevaló gondolás jelent.

Ezen a békés tudatszinten helyezd magad egy számodra kedves tájra, ahol biztonságban érezed magad és rakj egy tüzet. Ágakból, gallyakból gyorsan és hatékonyan egy kisebb máglyát rakjál, majd merülj bele a máglya fényébe, lélegezd be a belőle áradó-szeretet meleget.
Hívd elő emlékeidből a tavalyi karácsonyodat, milyen hangulatban milyen fényekben ünnepeltél. Készíts számadást, mi volt benne a jó és mi volt a kellemetlen. Beszéld meg magaddal, ha most másképpen szeretnél ünnepelni. Képzeld el, mintha a tested egy hatalmas nagy zsák lenne. A karácsony kellemetlen, fájó emlékeket belenyúlva a testedből, szedd ki egyesével megnevezve a negatív emlékeket. Nevezd meg amit érzel. Nevezd meg például a szomorúságot kimondod és belenyúlsz a zsákba megkeresve kihúzod ezt a gondolatot, emléket és beledobod a tűzbe. Nézd végig ahogy ez teljes mértékben elég.... Folytatod az égetést, amíg az utolsó negatív emlékképpel is végzel.

Folytatjuk! (Forrás:harmonet.hu / Fotó:www.huffingtonpost.com)