Jump to content

Adventi Naptár – December 16.

2014. 12. 16. 12:50

Miért ábrándozunk évről-évre a tökéletes karácsonyról, arról, hogy majd minden csillog-villog,  díszbe öltözik a lelkünk, és az egész család csupa mosolyban fog tündökölni?

Miért hisszük azt, hogy a cseppet sem tökéletes emberek karácsonyra igazi angyalok lesznek? Hogy a szomszéd, aki eddig utált, szeretni fog, és hangosan, előre köszön, s hogy az egész világ egy időzített szeretetbomba lesz? A család a társadalom alapegysége, s ahhoz, hogy nagy dolgok történjenek, itt kell elkezdeni a munkát. A saját férjed, gyermekeid, szüleid a te feladataid, s Te az övék. A feladat egyszerű: boldoggá tenni a másikat.

Karácsonykor az olaszosan hangos család nem lesz csendesebb, a problémák nem fognak eltűnni, az ellentétek sem fognak elsimulni. Ahhoz, hogy a karácsonyod boldog legyen, nem színjátékra, hanem valódi érzelmekre, cselekedetekre van szükség. Bánt valami? Még ma mondd el a párodnak. Problémád van? Kérj segítséget! Haragszol valakire? Beszélj vele! Fáradt vagy? Ajándékozz magadnak pihenést karácsonyra! Egyáltalán nem baj, ha nem csillog-villog a lakás, nincs hét fogásos karácsonyi vacsora, és drága ajándékok. A fontos az, hogy rendben legyen a lelked, és kiegyensúlyozott legyen a család. Ezt kívánjuk Neked karácsonyra!

(Forrás:lelkielet.hu /3milliondogs.com)