Jump to content

Színterápia- a fekete szín

2015. 01. 27. 12:30

A fekete szín a víz elem színe. Színtelen szín, mely a földi futamot zárja be, olyan területre tolódik, ahol az élet már nem mehet tovább. Az éjszakának, a nap végének, a nyugalomnak és az eltávolodásnak a színe.

A gyászolók fekete színű ruhája arra kéri a környezetükben lévő embereket, hogy viselőjükkel legyenek kedvesek, elnézőek, óvatosak, hiszen gyászuk, és szomorúságuk miatt a megszokottól eltérően viselkedhetnek.

Bánjunk visszafogottan a feketével! Irodában, üzleti tárgyalások során a jelenlévőket körülvevő tömény fekete színek hátrányosan befolyásolhatják az üzlet nyélbe ütését, és a munkahelyi kapcsolatokat. Otthoni légkörben az eltávolodást sugalló fekete a családi kapcsolatoknak, az otthoni hangulatnak sem tesznek jó.

A kamaszok nagyon szeretik a fekete színt, hiszen az életkorukból fakadó tüzes jellegüket némileg csillapítja. Ezzel a színnel óvják érzékeny világukat, hiszen a látszattal ellentétben a külvilág egy-egy óvatlan érintése is súlyos sérülést okozhat a lelkükben.

Az idősek is vonzódnak a víz elem színéhez. Ők egyre jobban eltávolodnak a hétköznapok eseményeitől, s áldásnak tartják a nyugalmat.

A fekete szín más színekkel, pl. fémszínű fonalakkal ötvözve akár vad és veszélyes is lehet, a veszélyes erők, és a feszültség kifejezője.

Nézzük meg, mi történik, ha akár öltözködésünkben, akár az otthonunk berendezése során kombináljuk más színekkel:

  • Fekete–fehér: Komoly, ámde személytelen, életnélküli kombináció, ha túl nagy teret foglal magába, rontja a játékos hangulatot.
  • Fekete–piros: Tűz, és Víz, vad, féktelen energiákat teremtve.
  • Fekete–ezüst: Távolságtartó, jin színek. Erejük mennyiségüktől függ.
  • Fekete–sárga: „Adj még egy kis időt”.
  • Fekete–sötét vörös: erős kombináció, átviszi a fekete jin erejét a vörös jangjába.

(Forrás: energy.sk /Fotó:www.wallwuzz.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!