Jump to content

Személyiségtípusok

2015. 02. 01. 19:20

A legtöbb embernek van egy domináns személyiségtípusa, de egynél több típus jegyei jellemzőek ránk. Mindegyik típusnak vannak erősségei, és gyengeségei.

Szangvinikus: a szokásosnál érzelmesebb személyiség. Derűs, optimista, beszédes, szenvedélyes, a társaság középpontja. Célja, hogy élvezze az életet. Nem annyira rendszerezett, és fegyelmezett, mint a többi típus. Azon dolgok iránt, amiket kedvel, hihetetlen erővel képes lelkesedni. Rendszertelen, nem jól kezeli az időt. "Szalmaláng típus":érzelmi reakciói hevesen kiválthatók, erősek, de nem tartósak.

Ha szangvinikus vagy, figyelj arra, nehogy az érzelmeid vezéreljék az életed.

Kolerikus: Határozott elképzelésekkel rendelkezik, lobbanékony, nagy erőbedobással végzi a dolgait. Ha hibázik, az általában szarvashiba. Magabiztos, jó vezető, gyors döntéshozó. Irányító típus, céltudatos, teljesítménycentrikus. Éérzelmi reakciói hevesek, és tartósak. Kitartóan szeret, vagy gyűlöl.

Légy óvatos, ne próbáld irányítani az embereket, a helyzeteket.

Flegmatikus: Nyugodt, közönyös, érzéketlen, nem érzelmes típus. Érzelmei nehezen felkelthetőek, gyengék, nem tartósak. Türelmes, logikus gondolkodó. Amolyan alkalmazkodó típus.

Merj szembenézni a dolgokkal, és tenni olyankor valamit, amikor legszívesebben csak üldögélnél!

Melankolikus: Kreatív, tehetséges, rendszerezett emberek. Lista, és tervimádók. Néhányan közülük hajlamosak a melankóliára, és a depresszióra. Gyakran szoorú, negatív gondolatú. Hangulatilag visszafogott. Érzelmei lassan alakulnak ki, nem erősek, de tartósak. Folyamatos bátorításra van szükségük a teljesítményükkel kapcsolatban.

Túl sokat gondolkozol, és mindent ugyanúgy szeretnél csinálni? Ügyelj erre a gyenge pontodra!

Tanuld meg tisztelni mások különbözőségeit! Ismerd meg önmagad,törekedj az egyensúlyra!

(Forrás:Pszichológiai Kislexikon / Fotó:lighthouse8.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!