Jump to content

6 remek elmepörgető módszer!

2015. 02. 24. 16:20

Ezekre az elmepörgető módszerekre mindenképp szükséged lesz, ha fáradt vagy, vizsgára, megbeszélésre, felvételi interjúra, vagy szereplésre készülsz! Akkor is bevetheted őket, ha lemerültek szervezeted energiaraktárai, vagy épp egy nehéz időszak kellős közepén vagy.

  1. Igyál sok tiszta vizet, hiszen ez a legjobb megoldás a szellemi teljesítményed növelésére! Stresszoldóként is kiváló, s akkor is bevetheted, ha pl. elkalandoznak a gondolataid megbeszélés közben!
  2. Q10 - az elmetuningoló. Segítsd szervezeted energiatermelését Q10-el, ami szervezetünk energiaellátásának 95%-áért felelős! Ugyan a tested is termel belőle valamennyit, de 20 éves kor után folyamatosan csökken a szintje.
  3. Mandulázz! Gyors gondolkodás, és egészséges idegműködés- ki ne szeretne ezekben részesülni? A mandulában található fenil-alanin esszenciális zsírsavval szert tehetsz rájuk! Egyéb jótékony anyagai is segítik a gondolkodást, és a hosszú távú memória fejlesztését.
  4. Oxigénből sosem elég! Egy-egy nehéz, kihívást jelentő helyzetben lélegezz mélyen, hogy erőre kapj, és tisztábban gondolkodhass! A mély légzés feszültségoldásként is remek.
  5. Mozogj! A fizikai aktivitás kitisztítja az elméd, és nagyobb szellemi teljesítményre ösztönöz.
  6. Rajzolj! Ezzel aktivizálod a kreatív gondolkodásért felelős jobb agyféltekéd.

(Forrás: shape.com /Fotó:mxcity.mx)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!