Jump to content

Újra irány a szülői fészek? 6 hasznos tipp!

2015. 02. 25. 19:16

Akár az egyetemi tanulmányaid vége, akár egy hirtelen jött munkanélküliség, vagy egy szakítás, válás az oka, a szülői fészekbe való visszaköltözés sohasem egyszerű. Megvannak azonban a maga szabályai, amik segítségével könnyebben vészelheted át a vele járó változást.

  1. Hazaköltözés előtt beszélj meg minden konfliktust a szüleiddel, és együttesen zárjátok le őket!
  2. Csak egy megálló, nem végállomás! Még hazaköltözés előtt döntsd el, hogy meddig szeretnél maradni. Dolgozz ki egy stratégiát, gondold át szakmai, magánéleti céljaidat! Óvakodj az elkényelmesedéstől!
  3. Vedd ki a részed az otthoni feladatokból, viselkedj felnőttként!
  4. Szállj be a családi költségvetésbe, vállalj akár alkalmi munkákat is! A munka a segítségen túl rendszert, és önbecsülést is ad. Az állás nem passzol a végzettségedhez? Ne törődj vele, majd váltasz, ha jobb helyzetben leszel!
  5. Alkalmazkodj, hiszen más a mindennapos ritmusotok!
  6. Felnőtt vagy, legyen önálló életed, döntéseid, ne engedd magad érzelmileg manipulálni, ne engedd, hogy a szüleid nagyon beleszóljanak az életedbe. Természetesen ne csak tőlük várd el, hogy tartsák tiszteletben a határaidat, te is válj le tőlük, és ne viselkedj gyerekként, ne várd el, hogy kiszolgáljanak!

Extra tanács: Ha úgy gondolod, hogy tudat alatt vonzottál be egy olyan betegséget, munkavesztést, szakítást, avagy bármilyen helyzetet, ami miatt hazaköltöztél, gondolkodj el rajta, vajon eléggé felkészültél-e az önálló életre.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:dc.urbanturf.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!