Jump to content

7 lépés az acélos lélekhez!

2015. 02. 27. 11:27

Miért hagyod, hogy a stressz, a negatív gondolatok, és a traumák testileg-lelkileg legyengítsenek? Fogadd meg az alábbi tippeket, hogy ellenállóbb lehess!

  1. Használd a színek erejét! Vedd körül magad életerőt sugárzó például színekkel, vörössel, és narancssárgával! Immunrendszer serkentő, és rosszkedvűző hatásukat hamarosan élvezheted!
  2. Napfürdőzz! Az idei tél sok derűs napot tartogat számodra, amikor arcod akár már 5 perces napoztatásával feltöltődhetsz energiával, és segítheted lelkiállapotod javulását!
  3. Ismered a hasi légzést? Úgy szívd be a levegőt, mintha a hasadban lévő lufit akarnád felfújni. Ha nyugodtan lélegzel, több oxigén áramlik majd az agyadba. Stresszhelyzetek esetén különösen figyelj oda erre!
  4. Mosolyogj! Nevetés során endorfinok „látogatják” meg a szervezeted, és segítenek megküzdeni a stresszel. Beteg vagy, semmi kedved bárgyún mosolyogni? Nézz vígjátékot!
  5. Lelki bőröndöt be, utazz! Színezd ki álmaid nyaralóhelyét, legyen az tengerpart, hegyvidék, erdő, vagy pusztaság. Az apró részletekről se feledkezz meg! Az álmodozás feltölt.
  6. Képzelj magad köré aranyburkot! Képzeld el, hogy megvéd minden külső támadástól. Jól jöhet náthás időszak esetén.
  7. Jobb kezet a homlokra, bal kezet a tarkód fölé! Ha stresszes vagy, segíteni fog, ha néhány percig tartod ezt a pózt. Legalább 10 mély lélegzet erejéig tartsd ki, majd igyál egy nagy pohár vizet!

(Forrás:lelkielet.hu, Fotó:businessreviewaustralia.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!