Jump to content

Törj ki a mókuskerékből! 2.rész

2015. 03. 16. 16:00

Ha a nap végén úgy érzed, hogy kevesebb dolgot végeztél el, mint amennyit szerettél volna, itt az ideje egy hatékonyabb munkavégzési módot elsajátítanod! Kurtítsd hát a hosszú listákat, olykor pihenj is, és kapcsold ki a mobilod!

Ellenszer a terjengős listák ellen!

Nézd át a teendőidet! Valóban mind Rád vár, vagy csak „rád sózták”? Át tudsz adni közülük párat másoknak? Másrészt, figyelj oda arra is, hogy nem feltétlenül kell sorrendben haladnod a lista szerinti teendőiddel, kezdd inkább azokkal, amelyek a legaktuálisabbak, és legfontosabbak! Járj kritikus szemmel!

Van, ami ellen felesleges harcolni. Az agyad befogadóképessége például ilyen.

Egyszerűsíts! Az adatsorokat, listákat, beosztásokat írd le, ne terheld vele feleslegesen magad, mialatt próbálod észben tartani. Egy bizonyos idő után iktass be rövid szüneteket is, hogy felfrissülhess, és újult erővel kezdhess neki ismét a teendőidnek.

Rezeg, cseng, pittyeg? Némítsd le a mobileszközöket!

A hangjelzés megszakítja a koncentrációdat, és alaposan kizökkent az aktuális munkafázisból. Az e-mail viszont felkínál pár hasznos lehetőséget: a segítségével be tudsz állítani mappákat, színjelzéseket, s automata üzeneteket, s így jobban be tudod határolni a beérkező információkat.

(Forrás:mariecalire.com/ www.cambridge-illustrators.co.uk)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!