Jump to content

Panaszkodni jó?

2015. 04. 30. 11:05

Tényleg? Nem? Pedig nagyon sokaknak a panaszkodás szinte már a lételemévé vált. Te mennyire vagy pesszimista?

A panaszkodás alapja a hiány

Fogadd el azt, amin nem tudsz változtatni!

Nincs 100%-os boldogság, hiánya, bánata, baja mindannyiunknak van. Lehet irigykedni, gyűlölködni, de nem érdemes. Viszont ha értékeljük azt, amink van, nem kesergünk, nem a hiány életünk főszereplője, kibékülhetünk magunkkal, és az életünkkel.

A panaszkodás konzerválja a negatív állapotot, s nem megoldásorientált. Pusztítja az idegsejtjeid, és megbetegít, mert gyengíti az immunrendszert. Mérgezi a lelked, s ráadásul, ha így folytatod, elmaradnak mellőled az emberek, s magányos leszel.

Tanácsok nagy panaszkodóknak

Ne csak a szád járjon! Higgy magadban, légy kreatív, kutasd a megoldást! Fantáziálj pozitív történésekről, megoldásokról, építs, s ne rombolj!

Ne légy áldozat, ne akarj egy negatív gondolati spirálban vergődni! Fogadd el a helyzeted, és vizsgáld meg, mit tehetsz azért, hogy a lehető legjobb dolgot hozd ki belőle!

Ne várd, hogy mások oldják meg a problémáid, hiszen így boldogtalan leszel! Kövess egy jó napirendet, ápold a kapcsolataidat, sportolj, dolgozz, a siker, és a boldogság számodra is elérkezik majd!

Változtasd meg a hozzáállásod, válts szemléletet, és közelebb kerülsz a megoldáshoz, mint gondolnád! Ne akarj megrögzött pesszimista lenni!

(Forrás: lelkielet.hu /Fotó:pixabay.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!