Jump to content

Élj félelem nélküli, kreatív életet! 1. rész

2015. 09. 28. 20:30

Légy tettre kész, inspirált, használd az alkotó erőd! A kreatív élet első számú alkotóeleme a kíváncsiság. Albert Einstein is megmondta: „Nem vagyok nagy tehetség, csak szenvedélyesen kíváncsi!” Elizabeth Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek című könyv írója több módot is felsorolt egy TED előadásában arra nézve, hogyan lehet kreatív életet élni. Lássuk!

1.) Azzal, hogy élsz, máris kijelentheted, hogy kreatív vagy

A kreativitás nem egy bonyolult, szakmai dolog, amihez nagy tudás szükséges. A kreativitás valójában kíváncsiság, és minden egyes ember esetében fejleszthető. Kérdezz, kutass, akarj valamit megérteni, amit még nem értesz, és kreatív vagy! Indulj el Te is a felfedező úton, egy teljesebb élet felé!

2.) Ne engedd magad ellustulni, élj tevékeny életet!

Tegyél az unalom, és az egyhangúság ellen, gyúrj a tettrekészségre! Keresd a tennivalókat, hogy hasznosnak érezhesd magad. A tettek általfejlődni tudsz, s azáltal, hogy leteszel valamit az asztalra, megleled napjaid értelmét, és megleled a helyed a világban.

3.) Azonnal hagyj fel a panaszkodással!

A kreativitás gyűlöli a teljesen más rezgésen mozgó, ráadásul ihletrabló panaszáradatot.

4.) Ha jön egy akadály, felhagysz mindennel?

Rosszul teszed. Az akadály sokszor már a munka elején megérkezik, de ne add fel. Ne a flow-ra várj, csak csináld.

5.) Tökéletes vagy? Az szomorú, mert már nincs hova fejlődnöd…

Elárulok egy titkot, ahogyan tökéletes ember nincs, úgy tökéletes munka sem. Minden nap magában hordozza a fejlődés lehetőségét. Ne törekedj a tökéletességre, de arra igen, hogy a végeredmény elég jó legyen! Ha így teszel, nem hagy cserben az alkotási vágyad, és sokkal jobban fogod élvezni a folyamatot.

(Forrás:ted.com Fotó:pixabay.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!