Jump to content

Élj félelem nélküli, kreatív életet! 2. rész

2015. 09. 29. 11:55

Légy tettre kész, inspirált, használd az alkotó erőd! A kreatív élet első számú alkotóeleme a kíváncsiság. Albert Einstein is megmondta: „Nem vagyok nagy tehetség, csak szenvedélyesen kíváncsi!” Elizabeth Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek című könyv írója több módot is felsorolt egy TED előadásában arra nézve, hogyan lehet kreatív életet élni. Lássuk!

6.) Ne engedd, hogy a félelem megbénítson!

A félelem mindenki sajátja, mindenki fél valamitől, ezt elnyomni nem lehet. Azt viszont megteheted, hogy nem hagyod magad elnyomni általa. Ugyan mi a legrosszabb, ami történhet? Mi a legnagyobb félelmed? A félelem unalmas érzés, ne hagyd, hogy eltántorítson attól, hogy belevágj dolgokba!

7.) Légy hiteles, és nyugi, múzsája mindenkinek van!

Igen, még a legnagyobb költőknek, festőknek is. Mindannyian inspirálódunk más ötleteiből, tetteiből, alkotásaiból, de a beletett munkánkkal egyedivé tesszük azt. Fogj hozzá a munkához hittel, és alázattal!

8.) Ne szegje a kedved, ha nincs pénzed művészetet tanulni

Ma már számtalan ingyenes tehetséged van a tanulásra. Iratkozz fel hírlevelekre, csoportokba, olvasgass honlapokat, és meglátod, hogy így is tudsz kreatív, értékes alkotó életet élni.

9.) Gondolkodj több szálon!

Hogy értem ezt? Úgy, hogy a kedvenc kreatív területed nem biztos, hogy az összes álmod valóra váltja. Nem biztos, hogy a pénzügyi stabilitást is elhozza a számodra. Láss neki több dologhoz, merj kísérletezni!

10.) A kíváncsiság mindig új erőt ad

A szenvedély elmúlik, ha rossz passzban vagy, vagy megunod a dolgot, hiszen a szenvedély teljes elkötelezettséget kíván. Ám, a kíváncsiság ezzel szemben mindig csak egy apró lépéssel ajándékoz meg, nem emészti fel az összes erőd, és fejlődést kínál. A kíváncsiság a kreatív élet valódi útja.

(Forrás:ted.com, Fotó:twitter.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!