Jump to content

Mi van a tízes aggodalomlistád legtetején?

2015. 10. 05. 19:55

Egészség? Pénz? Egy bizonyos kapcsolat? A gyermekeid? A kinézeted? Ismerd fel a leggyakoribb aggodalmaidat, hogy aztán el tudj bánni velük, mint a szúnyogokkal!

Amikor egy ilyen kis vérszívó rátelepszik bőrödre, azonnal lecsapsz rá. Légy ugyanilyen gyors a döntésben az aggodalmak tekintetében is! Amint egy aggodalmas gondolat felbukkan, csapj le rá!

Ne kezdj el töprengeni rajta! Hárítsd el azonnal, mielőtt föléd kerekedne miatta a rosszabbik éned. Ne emésztődj azon, vajon mit gondol a főnököd, inkább kérdezd meg tőle, mielőtt gyomorfekélyt kapsz a szorongástól! Ne állíts fel öndiagnózist arról, hogy egy szemölcs rosszindulatú-e vagy sem, vizsgáltasd ki!

Ne tételezd fel, hogy sosem fogsz kilábalni az adósságból, kérj tanácsot egy szakértőtől, készíts tervet, és vedd vissza a kezedbe az életed irányítását! Amíg hajlandó vagy együtt élni az aggodalommal, addig soha nem fogod legyőzni. Ne engedd, hogy az aggodalom egy kis problémára óriási árnyékot vessen, inkább állj fel hittel, és mondd: „Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?”

(Forrás:MaiIge, Fotó:flickr.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!