Jump to content

Anyagi célok

2016. 04. 11. 09:06

Manapság mindannyian meghatározott anyagi körülmények között élünk. Van valamennyi pénzünk, és tudjuk, hogy újabb pénzekhez jutunk. Van egy halom kifizetendő számlánk.

Manapság mindannyian meghatározott anyagi körülmények között élünk. Van valamennyi pénzünk, és tudjuk, hogy újabb pénzekhez jutunk. Van egy halom kifizetendő számlánk. Vannak adóterheink. Mindezek együtt alkotják jelenlegi anyagi körülményeinket. A részletektől függetlenül, az elfogadás, a hála és az önmagunkért vállalt felelősség csökkenteni fogja a stresszt.

Mindnyájunknak van valamiféle anyagi jövője. Életünknek kevés olyan jövőbeli aspektusa van, amelyet irányítani tudunk, de elősegíthetjük jövőnket azzal, ha célokat tűzünk ki.

Nem kell semmilyen kényszert éreznünk céljaink miatt. Nem kell állandóan figyelnünk és értékelnünk haladásunk ütemét. De jótékony hatású, ha célokat találunk ki, és leírjuk őket. Mit szeretnénk elérni a jövőben anyagi szempontból? Milyen anyagi problémákat szeretnénk megoldani? Mennyit szeretnénk keresni ennek az évnek a végén? És a következő év végén? Öt év múlva?

Hajlandók vagyunk megfogalmazni céljainkat, és bízni Felsőbb Erőnkben, hogy vezérelni fog.

Fizesd ki időben a számlákat! Lépj kapcsolatba a hitelezőkkel! Köss megállapodásokat! Tedd meg, ami tőled telik – még ma! Tűzz ki célokat! Aztán engedd el az egészet, és koncentrálj az életre! Az anyagi ügyeinkért való felelősségvállalás nem azt jelenti, hogy a pénzt helyezzük életünk középpontjába. A felelősségvállalással éppen azt érhetjük el, hogy ne a pénz álljon életünk centrumában. Felszabadít, hogy végezhessük a dolgunkat, és olyan életet éljük, amilyet szeretnénk.

Megérdemeljük az anyagi felelősségvállalással együtt járó önbecsülést és békét.

***************************
Ma rászánom a kellő időt, hogy anyagilag is felelősséget vállaljak magamért. Ha itt az ideje, hogy kifizessem a számlákat, vagy a hitelezőkkel tárgyaljak, meg fogom tenni. Ha itt az ideje a célok kijelölésének, ezt is meg fogom tenni. És ha megtettem, amit kell, a többit elengedem."

(Forrás: Forrás: Melody Beattie, 365 nap, 365 meditáció, Fotó:pixabay.com)