Jump to content

Várakozás

2016. 04. 21. 20:05

Lehet, hogy sürgetést érzünk belül. Meg akarjuk oldani a dolgot azzal, hogy teszünk valamit – bármit és most, de ez a tett nem szolgálja érdekeinket.

Nehéz együtt élni a zavarodottsággal vagy megoldatlan problémákkal. Egyszerűbb megoldani a dolgokat. De ha túl hamar döntünk, ha időnek előtte teszünk meg valamit, lehet, hogy vissza kell mennünk, és újra kell kezdenünk.

Ha még nincs itt az idő, várj! Ha nem világos, merre kell menni, ne ronts előre! Ha a válasz vagy a döntés zavar, várj! Fölösleges sietni vagy feladni a harmóniát. A várakozás is cselekvés – pozitív, erőteljes tett.

A várakozás gyakran az Isten által vezérelt cselekedet, melynek ugyanakkora ereje van, mint a döntésnek, és mindenképpen több mint az elsietett, rosszul időzített döntésnek.

Nem kell időnek előtte kényszeríteni magunkat, mondván, igenis tudjuk, amit tudni kell. Ha eljön az ideje meg fogjuk tudni.

Természetesen és harmóniában fogjuk megérteni. Úgy érezzük, megnőtt az erőnk.

Küzdj meg a pánikkal, a belső sürgetéssel, a félelemmel; nem hagyd, hogy ezek irányítsák vagy diktálják döntéseidet.

Várni nem könnyű. Nincs benne sok öröm. De gyakran szükséges várni, hogy megkapjuk, amit akarunk. Nem holt idő, nem a depresszió ideje ez. A választ meg fogjuk kapni. Az erőt is. Eljön az idő. És az lesz a megfelelő.

************************
Ma várni fogok, ha várnom kell ahhoz, hogy gondoskodjam magamról. Tudni fogom, hogy a kellő ideig tartó várakozással pozitív, erőteljes cselekedetet hajtok végre. Istenem, segíts, hogy elengedjem a félelmet, a sürgetést, a pánikot. Segíts megtanulnom a várakozás tudományát. Segíts megtanulnom a helyes időzítést."

(Forrás: Forrás: Melody Beattie, 365 nap, 365 meditáció, Fotó:pexels.com)