Jump to content

Testi-Lelki méregtelenítés

2016. 08. 01. 19:00

Az elhatározáson túl hatalmas akaraterőre is szükségünk van, de az eredmény garantáltan kárpótol a néhány napos „szenvedésért”. A méregtelenítés lényege, hogy egy adott ideig távolt tartjuk testünktől a méreganyagokat, a korábban felhalmozottakat pedig hagyjuk kiürülni. Egy-egy méregtelenítő kúra után testünk megfiatalodik és felfrissül. De mi a helyzet a lelkünkkel?

A klasszikus méregtelenítő böjtök ideje általában tavasszal van, de a kevésbé sanyargató kúrát nyáron is elkezdhetjük. A méregtelenítő kúrák nem csak az egészségügyi problémák megelőzésére alkalmasak, de lelkünk egészségét is visszanyerhetjük általuk. Az ember hajlamos sokáig cipelni a múlt és jelen okozta terheket, mint ahogy a testi méregtelenítés során szervezetünk megválik a felesleges és káros anyagoktól, így ez az időszak kiválóan alkalmas arra,hogy lelkünket is megszabadítsuk a ránehezedő, régóta cipelt sérelmektől, stressz és problémaforrásoktól.

Ugyanis a bennünk rejlő sérelmek, melyeket még nem tudtunk feldolgozni lelki méregként élnek tovább bennünk. Ha a testi méregtelenítéssel együtt, a lelkünket is méregtelenítjük az eredmény sokkal hatékonyabb. Szabaduljunk meg a negatív érzésektől, a stresszforrásoktól, az olyan lelkünket károsító érzelmektől, mint a félelem, düh, harag, irigység, bűntudat, gyűlölet, bosszúság érzése. Ehhez szükséges, hogy képesek legyünk a megbocsátásra és az elengedésre. Valamint nyissuk ki lelkünket, fogadjuk be a pozitív energiákat.


Méregtelenítés előtt válasszuk ki a megfelelő kúrát, diétát, módszert, amellyel a legkevésbé sanyargathatjuk testünket, fontos, hogy fejben dől el, mennyire leszünk kitartóak, éppen ezért mindig reális célokat tűzzünk szemünk elé. A lelki méregtelenítés, csakis önmagunkon múlik, nem kell hozzá más, csak kellő elszántság. A testi méregtelenítés esetén, ha először próbálkoznánk, nem árt a háziorvos tanácsát kikérni. Figyeljünk a Holdállásra, ugyanis a méregtelenítést célszerű fogyóhold idejére időzíteni.

Mindenképp tervezzük meg alaposan a méregtelenítés módszerét és időtartamát.Célszerű szabadságolás idején elkezdeni, így lelkileg is jobban ráhangolódhatunk a böjtre. Kiváló és kíméletes testi-lelki méregtelenítő módszerek, a szaunázás, masszás, aromaterápiás kezelések. Kiegészítve meditációval, jógával, relaxációval, stresszoldó gyakorlatokkal.

Mielőtt a méregtelenítő böjtöt elkezdenénk, hangolódjunk rá testben és lélekben is. Kezdjük egy könnyed diétával, majd tegyünk rendet környezetünkben is, konyhánkat szabadítsuk meg az egészségtelen ételektől. Lelki méregtelenítés céljából töltsünk minél több időt a természetben, lehetőségeinkhez mérten sportoljunk, kiránduljunk, élvezzük a napsütést

Méregtelenítés másik módja lehet, ha bőrünk és otthonunk egészségének, tisztaságának megőrzése céljából környezetbarát kozmetikumokat használunk, vegyszermentes tisztítószerekkel takarítunk.

 Ha tudatosan táplálkozunk, vásárolunk, nem csak testünk és lelkünk, de otthonunk is megszabadul a mérgező anyagoktól.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép:pixabay.com)