Jump to content

Rejtélyes lények a tükörből, akik miatt nehezünkre esik az alvás! Valóság, vagy csak mende-monda?

2016. 10. 26. 11:00

Előfordult már veled is,hogy az éjszaka közepén egy megmagyarázhatatlanul rossz érzés kerített hatalmába, esetleg verejtékezve riadtál fel legmélyebb álmodból? Vagy reggel úgy ébredtél,mint akin átment egy úthenger? Gondoltad volna, hogy az éjszakai alvásproblémákért, a szobában található tükör is felelős lehet?

 

A tükrök misztikumáról hosszú idők óta kering a világon számtalan mende-monda. Bizonyára mindenki hallott a legismertebbről, miszerint,aki eltör egy tükröt hét évnyi szerencsétlenségre kárhoztatja önmagát. A XVII. században úgy gondolták, az a nő, aki összetöri a tükrét,nem csak a szellemvilág haragját vívja ki, de örökre vénlány marad.( Akkoriban ez szégyen volt a családok számára.)

Egy másik babona szerint, minden ember megláthatja saját jövőjét a tükörben, ha éjfélkor elé áll. Fontos, hogy a gyertya legyen az egyetlen fényforrásunk. Ha pontban éjfélkor belenézünk a tükrünkbe, az arcképünk átalakul a jövőképünké. Amennyiben egy békés öregember képét látjuk, boldog és hosszú életünk lesz, azonban, ha eltűnik a tükörképünk az vészjósló lehet.

A jelenkori hiedelmek szerint, a tükör átjáró a szellemvilágba. Az ezotéria lelkes hívei úgy tartják, hogy éjszakánként a szellemvilág „életre kel”. A halott lelkek a tükrön keresztül visszatérnek hozzánk. A parapszichológusok által elnevezett „tükörlények”, még mi mit sem sejtvén alszunk, életenergiánkból táplálkoznak.

A tükrökön átkelő természetfeletti „lények”, különböző töltetű energiákból állnak, melyeket az élők energiáiból töltenek fel. A szellemek szándékuktól függően lehetnek pozitív és negatív töltetűek, ennek megfelelően negatív vagy pozitív emóciókat gerjesztenek bennünk,miközben „belőlünk táplálkoznak”. A két világ közötti átjáró éjfél és éjjel egy körül a legvékonyabb, ugyanis ekkor a legkoncentráltabb az élet energiánk, ezen kívül az alvás azon szakaszában vagyunk, mikor a legmélyebb az álom, vagyis testünket a tudatalattink irányítja, mely fogékonyabb a szellemvilágra.

A parapszichológusok szerint, a rejtélyes tükörlények jelenléte a kisgyermekre veszélyes is lehet, ugyanis ők a kifinomult hatodik érzéküknek köszönhetően, észlelik a párhuzamos dimenziókból érkező szellemvilág jelenlétét. Szakemberek éppen ezért azt javasolják, hogy a gyerekszobákban ne legyenek tükrök.

Ha úgy érzed, hogy láthatatlan szemek követik figyelemmel minden egyes mozdulatod az éj leple alatt, a következőket teheted. Ne legyen tükör a hálószobában. Ha van, akkor éjszakánként takard le egy fehér lepellel, ez ugyanis megakadályozza, hogy a tükörlények átkeljenek.

Érdemes kipróbálni, ha jobban alszol utána, mint korábban, akkor te is fogékony lehetsz ezekre a jelenségekre.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)