Jump to content

Mit árul el rólad, hogy milyen pózban alszol? I.

2016. 11. 04. 18:20

Nem csak szemünk, orrunk, szánk és gesztusaink engednek arra következtetni, hogy milyen személyiségek vagyunk. Az, hogy milyen pózban alszunk el éjszaka sokkal többet árul el rólunk, mint gondolnánk.

Nézzük mire utalhatnak az egyes alvási pozíciók.

Háton fekvés, szétnyitott lábak

Aki ebben a pózban szeret aludni, egy igazi örökmozgó személyiség, szeret a társaság középpontjában lenni, szereti körülvenni magát más emberekkel. Pozitív személyiség, pozitív életszemlélettel, aki szereti az életet. Magánéletére és munkájára is egyaránt az a jellemző, hogy döntéseit nem érzelemek, hanem racionális gondolkodás alapján hozza meg. Egyenes ember, aki akkor is megmondja a véleményét, ha esetleg ez másnak nem tetszik. Erős személyiség, aki önmaga is erőt sugároz.

Hason fekvés, nyitott lábak, nyújtott kezek

Aki ebben a pózban tölti az éjszaka nagy részét, erőteljes személyiség, igazi vezető egyéniség, aki szereti ha akarata szerint zajlanak a dolgok, legyen szó munkáról, otthonról, magánéletről, szerelemről. Ez a típus nem szeret a háttérben lenni, mindig érvényesíteni akarja akaratát. Céljait tűzön-vízen át keresztül viszi. Szereti ha előre megvannak tervezve a dolgai, mindent alaposan kidolgoz. Nem szereti a spontaneitást. Élete minden területén a sikerre törekszik, ez általában össze is jön neki. Kitartása, felelősségtudata, logikus gondolkodása, és hozzáállása a dolgokhoz példaértékű.

Magzatpóz

A védtelenség jele, olyan személyiséget takar, aki vágyik mások figyelmére, szeretetére, arra,hogy valaki óvja, védje és meghallgassa. A biztonságérzet nagyon fontos számára. Konfliktuskerülő személyiség, aki gyakran nem is vesz tudomást a problémákról, a béke megőrzése érdekében. Hajlamos lehet depresszióra, és szorongásra. Sokat rágódik a problémáin, nem szívesen osztja meg másokkal azt, ami a szívét nyomja. Ezen személyiségek kerülik a reflektorfényt, szeretnek meghúzódni a jól megszokott környezetükben. Nehezen barátkoznak, nehezebben alakítanak ki kapcsolatokat, de ha sikerül nekik, akkor nagyon mély, erős és intenzív érzelmi kötődés alakul ki részükről.Gyakran fordulnak a művészetekhez érzelmeik kifejezése céljából, különösen tehetségesek lehetnek rajz, zene, festészet és egyéb kreatív tevékenységekben.

 

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)