Jump to content

SOS szépségtippek "vész" esetére!

2017. 03. 24. 17:31

Bizonyára mindenkivel előfordult, hogy a lehető legrosszabb pillanatban jött ki rajta egy pattanás, vagy éppen egy stresszes szituációban hirtelen verejtékezni kezdett. Aggodalomra semmi ok, hiszen a kényes problémákra is van megoldás!

Óvatosan az otthoni szemöldökszedéssel!

Napjainkban igen felkapott dolog lett a szemöldök tetoválás, erről azonban megoszlanak a vélemények. Ha úgy döntesz, hogy magad formázod legyél óvatos, ugyanis elég egy rossz mozdulat és könnyen túlszedheted szemöldököd. Ha megtörtént a baj és nincs kéznél egy kozmetikus ne ess kétségbe. Szemöldökceruzával, szemöldökárnyékolóval és szemöldök porral könnyedén korrigálhatod a túlszedett területet. Hogy megelőzd a későbbi hasonló problémát szerezz be szemöldök formázó sablont, mely segít, hogy csak azon a területen szabadulj meg a nem kívánatos szőrszálaktól, ahol valójában kell.

Mit tegyünk a kellemetlen izzadás ellen?

Az izzadás egy igen kényes téma, sokan szégyenként élik meg, ha mások előtt láthatóan (érezhetően) verejtékeznek. A hónalj környéki izzadást gyorsan orvosolhatod, ha mindig tartasz magadnál dezodort, tisztasági törlőkendőt, parfümöt. Nem kell mást tenned, mint kimosni, megtörölni és befújni magad, ha úgy érzed izzasztó a helyzet. Azok, akik fokozottan izzadnak, megkímélhetik magukat a kellemetlen pillanatoktól, ha mindig hordanak magukkal váltópólót. Nem csak hónalj izzadás okoz kellemetlen peceket, a lábszag is igen kínos dolog lehet, főleg ha vendégségbe megy az ember, és meg kell válnia cipőjétől. A probléma hátterében túlzott izzadás vagy éppen elszaporodott baktériumok állnak. Megelőzhetjük a problémát, ha odafigyelünk a lábápolásra. Használjunk rendszeresen lábradírt, ami segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, melyeken könnyen megtelepednek a kellemetlen szagokkal járó baktériumok. Vannak olyan emberek, akiknek igen intenzíven izzad a talpuk, és van, hogy ez az izzadás stresszes helyzetekben csak fokozódik. Az ő esetükben célszerű hintőport, illetve speciális lábsprayt használni. Mindig válogasd meg a zoknidat, hiszen az anyagösszetétele is befolyásolhatja az izzadást és a kellemetlen lábszagot. Válassz természetes, pamut anyagból készült zoknikat, tegyél a cipődbe évszaknak megfelelő talpbetétet és jól válaszd meg milyen cipőt viselsz.

Pattanás, herpesz, egyéb bőrproblémák...
Szinte már törvényszerű, hogy,ha az embernek nyílvános programja van, biztosan kijön rajta egy nem kívánatos herpesz, pattanás stb. Ilyenkor nagyon fontos, hogy ne kaparjuk, nyomkodjuk és ne piszkáljuk semmiképp, hiszen ezzel csak ártunk magunknak. A szalicilsav tartalmú krémek, megakadályozzák a bőrirritációt és fertőtlenítenek, így hatékonyan csökkentik a pattanásokat. Jól bevált módszer pattanás és herpesz ellen a jégkocka, ugyanis csökkenti a gyulladást és visszaszorítja a herpesz elburjánzását. Pattanás ellen, a fogkrém és a paradicsom is kiváló, előbbi leszárítja a sebet, utóbbi csökkenti a gyulladás mértékét.

Nem kívánatos szőrszálak…

Vannak olyanok, akik alig szőrösödnek és vannak, akiknek sajnos sötétebb szőrökkel kell megküzdeniük. Ilyen esetben a gyantázás lehet a legjobb megoldás, hiszen borotválás hatására megerősödnek a szőrszálak. Már kaphatóak olyan gyantacsíkok, melyeket kifejezetten az arc szőrtelenítésére hoztak létre. Hatásuk akár négy hétig is tarthat, gyorsan és hatékonyan megszabadulhatunk segítségükkel a nemkívánatos szőrszálaktól.

Orrpír, hámlás...
Itt a tavasz, jön az allergia szezon. Az arra érzékenyek orra könnyen kipirosodhat, hámlásnak indulhat. Nagyon kellemetlen mikor egy-egy orrfújás után újra és újra hámlásnak indul az orr. Használjunk arctisztítót reggelente, töröljük át vele arcunkat, majd kenjünk rá hidratáló krémet. Az orrpirosodás és hámlás ellen, különféle nyugtató arcmaszkok és pakolások is kiváló választásnak bizonyulnak, valamint sminkelés után az orr és környékére érdemes nappali arckrémet tenni.

Borotválkozás utáni irritáció...

Nincs kellemetlenebb érzés, mint a borotválkozás utáni pirosodás, viszketés, sebesedés és pattanásosodás. Az érzékeny bőrükenél ez akkor is bekövetkezhet, ha megfelelő borotválkozó géllel, habbal kenik be bőrüket mielőtt nekilátnának a szőrtelenítéshez. Megoldás lehet, ha jégkockát teszünk egy kisebb törölközőbe és 15 percig az irritált bőrfelületen tartjuk. A láb irritációt elkerülhetjük, ha bővebb szabású nadrágokat hordunk, ugyanis izzadás hatására a szűk, feszülős nadrágok könnyen irritálhatják bőrünket, valamint célszerű pamut, laza, pamut fehérneműt viselni.


Mesterséges barnaság…

A nyárra még egy kicsit várnunk kell, sokan azonban nem szeretnének várni a barnasággal ezért gyakran látogatják a szoláriumokat, vagy önbarnítót használnak. Ha rosszul sikerült a legutóbbi otthoni barnításod, könnyedén megszabadulhatsz a nem kívánt színtől, ha egy kád melegvízbe testápolót öntesz, majd 15 percre beleülsz a vízbe, végül bőrradírozó kesztyűvel megszabadulsz a barnítótól. Alaposan dörzsöld át tested, végül pedig bőröd megnyutatása érdekében testápolózd be magad.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)